Zápasové menu

Hokejistům Litoměřic se v dnešním přípravném utkání na nadcházející sezónu nepovedlo soupeřům z České Lípy vrátit týden starou porážku z Lovosic a na jeho ledě podlehli 3:5. O zápase rozhodla prostřední pasáž poslední třetiny, ve které si domácí vypracovali rozhodující náskok.

přát.

5:3

1:1, 1:0, 3:2

HC Predators Česká Lípa - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:10. Olivierus (Petrmichl), 33.Peřina, 47.Rašín, 47.Šulc (Vomela), 53. Peterka (Urušev) – 18.Svoboda (Hudec), 43.Pánek (Buďa),57.Petrus (Patzenhauer).

HC Predators Česká Lípa: Láníček - Urušev, Petrmichl, Svoboda, Vomela, Ulrych, Rašín, Šulc, Olivierus, Peřina, Starygyn, Peterka, Preussler, Holčák, Manota, Novák, Šesták, Abrahám.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Hillmich, Jakl, Kolbaba, Macaj, Musílek, Šindela, Bauer, Buďa, Hanzl, Horejsek, Janus, Patzenhauer, Petrus, Dalibor Svoboda, Jiří Svoboda, Veverka, Vejvoda, Pánek.

Loňský nováček HC Stadion Litoměřice se střetl s benjamínkem letošního ročníku HC Predators Česká Lípa v jednom z posledních přípravných utkání před následující sezónou druhé ligy. Hrálo se na nově vybudovaném českolipském stadionu před zraky zhruba 300 diváků. Ti už v úvodních minutách viděli velký tlak domácích, který byl navíc umocněn častými tresty pro hráče hostí. Svěřenci kouče Carvana však tuto výhodu nevyužili a soupeř hru postupně vyrovnal. První branka domácích však přišla přece jen v přesilové hře. Na konci desáté minuty tečoval střelu Petrmichla kapitán Olivierus a bylo to 1:0. Hosté však neskládali zbraně a ačkoliv v druhé desetiminutovce úvodní třetiny mírně zaostávali za domácími, stačili vyrovnat. V 18.minutě se trefil Jiří Svoboda a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:1.

Druhá třetina byla od samého počátku naprosto vyrovnaná a oba brankáři měli plné ruce práce. Krátce po polovině zápasu však přišla řada vyloučení na straně domácích a hosté chvílemi hráli ve dvojnásobné početní převaze třeba i tři minuty v kuse. Branku z toho ale nevytěžili a naopak to byli právě domácí, kteří se zásluhou pěkné individuální akce Jiřího Peřiny dostali do vedení. V těchto fázích zářil především lipský brankář Láníček, jenž několikrát svými výtečnými zákroky uchránil tým od pohromy.

Třetí část byla gólově nejbohatší. Jako první se trefil litoměřický Pánek, jenž za vydatné pomoci štěstěny dopravil puk na místo určení. Snad ještě kurióznější branka padla na druhé straně, když se po závaru před Volkem puk dokutálel odrazem od brusle jednoho z hostujících hráčů až za brankovou čáru. Českolipští potvrdili, že jim hra v oslabení nedělá žádné potíže a ještě v téže minutě zvyšoval Šulc v početní nevýhodě už na dvoubrankový rozdíl. Pátý gól do sítě zaskočeného protivníka přidal v 53.minutě Šulc. Poslední gól utkání vstřelil v signalizované výhodě tři minuty před koncem Petrus. Diváci, kteří dorazili na stadion, tak nemuseli vůbec litovat, neboť jim oba celky předvedli, že i v druhé lize se dá hrát kvalitní a zajímavý hokej.