Zápasové menu

Sobotní utkání 34. kola zvládli Litoměřičtí jednoznačně lépe než Sokolovští. Zvítězili v poměru 5:1 a zdařilý průběh celého duelu v závěru pojistili třemi slepenými brankami do sítě sokolovského brankáře. Martina Volkeho spolehlivě zastoupil náhradník Wegert, a tak si Stadion opět vylepšil výchozí pozici pro play-off.

34. kolo

1:5

(0:1, 1:1, 0:3)

HC Baník Sokolov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:30. Kukla (Sláma) - 2. Šnajdr (Kloz), 24. Patzenhauer (Kloz, Zuziak), 54. Antoš (Kouba), 55. Myšík (Kloz), 56. Antoš (Kouba, Patzenhauer) . Rozhodčí:Lacina - Nepomucký, Podracký. Vyloučení:16:12, z toho Veverka 2+10 minut a 2+2 minuty, Sopr 5+OK . Využití:1:3. V oslabení:0:0. Diváci:250.

HC Baník Sokolov: Benda - Říha, Diblík, Strýček, Formánek, Přindiš, Jakubal T., Kunrt, Kloz - Veverka, Sopr, Sláma, Soukup, Kukla, Louthan, Van Waardenburg, Nový, Majer, Záhora

HC Stadion Litoměřice: Wegert - Šindela, Kaltenbock, Kolbaba, Musílek, Kouba, Jakl, Hillmich - Myšík, Kloz, Šnajdr, Novák, Hlusička, Procházka, Zuziak, Patzenhauer, Antoš

Sobotní 34. kolo byl sokolovský Baník nucen odehrát z důvodu rekonstrukce vlastního zimního stadionu na blízkém stadionu v Chebu. Vstup do utkání vyšel lépe hostům, kdy nejprve nebezpečně pálil ve 2.minutě Patzenhauer, ale Benda jeho pokus zlikvidoval. O chvilku později byl ale krátký na Šnajdra, který s notnou dávkou štěstí otevřel skóre utkání - 0:1. Baník se poté také začal tlačit dopředu a do 7. minuty si vypracoval několik slibných příležitostí, ale pokusy Strýčka či Přindiše brankou neskončily. V 8. minutě, při vlastním oslabení, z leva pěkně vystřelil Sopr, ale ani tento pokus nerozvlnil síť v brance hostů. Na konci 9. minuty ujížděli dva domácí na jednoho obránce Litoměřic, ale Nového střela trefila jen brankáře do hrudi. Pak se ke slovu přihlásili na druhé straně Zuziak s Antošem, ale taktéž pohořeli. Pěknou individuální akci předvedl ve 13. minutě Sláma, ale Wegert jej vychytal a skóre se opět nezměnilo. Největší šanci na vyrovnání měl asi Sopr v 16. minutě, kdy se dostal do nájezdu, ale Wegert se štěstím jeho blafák zlikvidoval.

Úvod druhé části patřil opět hostům, kteří zatlačili domácí do defenzivy. Ve 22. minutě ale v oslabení opět ujel Sopr, ale opět puk skončil jen v lapačce Wegerta. Poté dostali hosté šanci hrát přesilovku pět na tři, ale po chvilce hry také faulovali a o svou převahu přišli. Ve 24. minutě, při hře pět na pět, se probojoval do dobré pozice Kukla, ale jeho pokus Wegert betonem vyrazil. O chvilku později domácí ztratili na útočné modré puk a hosté tuto chybu Patzenhauerem potrestali - 0:2. Ve 27. minutě stál v další dobré pozici Antoš, ale olíznul jen horní tyčku domácí branky. O minutu později dostali šanci hrát pět na tři zase domácí a ti svou šanci využili, když přesně zamířil Kukla - 1:2. Tato branka jakoby polila domácí živou vodou a tak následovaly další šance domácích. Ve 31. minutě jen těsně minul Kukla a o minutu později ze vzduchu zase přestřelil Přindiš, ale další branka ne a ne přijít. Pak začal úřadovat hlavní rozhodčí a všichni přítomní se nestačili divit. Vše odstartoval desetiminutový trest pro kapitána Veverku, který asi ani do teď neví, za co jej obdržel. Přesto se domácí tlačili dopředu, ale ani Nový, či Přindiš skóre nezměnili.

Začátek třetí třetiny prozměnu patřil domácím, ale branka hostů byla pro ně zapovězená. Své střely postupně vyslali Kukla, Přindiš, Majer a Louthan, ale ani jedna se neujala. Ve 44. minutě se ale začala karta obracet a šance začali mít hosté. Tu největší měl asi Myšík, ale ani nadvakrát Bendu neprostřelil. Ve 47. minutě měl další tutovku na hokejce Antoš, ale také neuspěl. Od 47. minuty ale do utkání opět vstoupil hlavní rozhodčí a začal vylučovat jak na běžícím pásu. Ve 49. minutě měli šanci dvojnásobné přesily hosté a to celkem minutu a 40 vteřin. Navíc o chvilku později obdržel trest pět minut plus do konce utkání Sopr za údajné píchnutí holí, ale tento prohřešek asi opravdu viděl jen pan rozhodčí. V oslabení vzdorovali sokolovští hráči až do 54. minuty, kdy se dokázal prosadit Antoš a poslal tak hosty do dvoubrankového vedení - 1:3. Následovalo další vyloučení, tentokrát Soukupa, a další test v podobě obdržené branky, kdy se dokázal prosadit Myšík - 1:4. Aby toho nebylo málo následovalo opět vyloučení na straně domácích a bohužel pátá inkasovaná branka, kdy se opět dokázal prosadit Antoš - 1:5. Po této brance se už jen dohrávalo, protože o osudu tohoto utkání bylo již rozhodnuto.