Zápasové menu

Také v odvetě na hřišti pražské Kobry Litoměřičtí nezaváhali. Ač opět hubeným výsledkem, ale s viditelnou herní převahou vybojovali další tři body. Hlavními postavami střetnutí se stali zkušení borci jako Milan Buďa, Milan Antoš a Vlastimil Patzenhauer. Posledně jmenovaný se proměnil ze střelce ve dvorního nahrávače.

32. kolo

1:2

0:1, 1:0, 0:1

HC Kobra Praha - HC Stadion Litoměřice

Již od úvodních minut byli Litoměřičtí viditelně aktivnějším mužstvem a v celé první třetině to bylo na hře znát. Vytvářeli si řadu šancí a tím i tlak v soupeřově pásmu. Ten nenarušovali svými zásahy ani tak Pražané, jako spíše hlavní rozhodčí, jehož výkon byl po celý večer vděčným a nevyčerpatelným tématem k horlivým diskuzím a terčem nadávek. Navzdory všem nepříznivým faktorům si hosté dál vytvářeli nové příležitosti ke vstřelení úvodního gólu utkání. Krátce před koncem úvodní dvacetiminutovky se jim konečně povedlo dostat kotouč za záda domácího brankáře zásluhou Milana Budi a odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením.

Ve druhé části se hra o něco vyrovnala, a tak se šance tvořily rovnoměrně na obou stranách. Občas se utkání zdálo poněkud příliš opatrné, ale všechny přítomné opět nabudil "nevšední" výkon hlavního Laciny, a tak nebyla o opravdu zajímavé momenty nouze. Jeden z nich přišel v polovině druhé části, ovšem pražádnou radost z něj neměli příznivci Severočechů. Síť za zády brankáře Volkeho totiž rozvlnil domácí Zbyněk Novák a stav byl rázem vyrovnaný 1:1 a vše začalo opět od nuly. Do konce druhé třetiny se již nic tak zásadního nestalo a všichni přítomní napjatě očekávali rozuzlení zápletky utkání v závěrečné dvacetiminutovce.

Třetí třetina byla zahájena nejprve tlakem hostů a posléze jejich neuznanou brankou. Nepřízni osudu se však vzepřela nejnovější posila Severočechů Milan Antoš, který svému týmu zajistil vedení 2:1 a hosté se jej od této chvíle nehodlali za žádnou cenu vzdát. Své síly vrhli odhodlaně do bránění těžce nabytého a hubeného náskoku. Také na Antošově brance se podílel Vlastimil Patzenhauer, pro kterého to byl již sedmý bod z posledních dvou utkáních, ve kterých byl vždy hlavní postavou Litoměřic, jak v roli střelce, ale také jako dvorní nahrávač pro své spoluhráče. Litoměřičtí, ač v závěru oslabeni na pět minut pro vyšší trest Milana Budi, své vedení již nepustili a dovedli celý duel do vítězného konce za bouřlivých ovací, které si vysloužili svým výkonem od početného diváckého doprovodu, který je do Prahy přijel podpořit.