Zápasové menu

Regionální derby mezi celky Litoměřic a České Lípy přineslo očekávaný boj o důležité body. Litoměřickým se podařilo odčinit prohru z domácího ledu a tentokrát soupeři sebrali všechny body. Utkání bohaté na góly a nebezpečné šance na obou stranách přilákalo na zimní stadion do České Lípy mnoho fanoušků, a tak diváci vytvořili vynikající kulisu pro tento zápas.

26. kolo

3:5

1:2,2:2,0:1

HC Predators Česká Lípa - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 11: Preussler (Varga), 30. Svoboda (Oliverius), 31. Šesták (Mrkvička, Svoboda) - 12. Patzenhauer (Myšík), 20. Šnajdr (Myšík), 25. Buďa (Procházka), 28. Hillmich, 60. Patzenhauer (Horejsek). Vyloučení: 7:10, navíc J.Šulc 10 min. osobní trest - Kolbaba a Hillmich 10 min. osobní trest.Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci:700

HC Predators Česká Lípa: Pucholt (25. Fikrt) - Petrmichl, Svoboda - Mrkvička, Kučera - Drbohlav, Rašín - Adámek - Šesták, Oliverius, Šulc J. - Musil, Peřina, Hudíček - Preussler, Varga, Plichta - Peterka, Holčák.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Šindela, Kaltenboeck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek, Hanzl - Svoboda, Patzenhauer, Šnajdr - Procházka, Hlusička, Horejsek - Tvrzník, Petrus, Buďa - Myšík, Hudec.

Duel začal ve velkém tempu a oba brankaři předváděli famózní výkony proti beznadějným střelcům. První velkou šanci měl kapitán domácího celku Jakub Šesták, když se dokázal prosadit proti hostující obraně a prověřit Volkeho, který si se střelou poradil. Na druhé straně se mohl gólově prosadit Petrus, jeho střelu však zlikvidoval Pucholt. Utkání se podobalo zápasu extraligy a fanoušci si ho s chutí užívali. Byli to však domácí diváci, kteří si poprvé mohli zakřičet na oslavu gólu, když domácí Milan Preussler vstřelil úvodní branku zápasu. Vedení České Lípě nevydrželo dlouho a na své si přišli i fanoušci z Litoměřic. Vyrovnání zařídil Vlastimil Patzenhauer, když přesnou dorážkou překonal Pucholta. Domácí celek však tlačil i nadále a soupeře přehrával. Útočníci České Lípy se ocitli hned v několika šancích a snažili se strhnout vedení znovu na svoji stranu. V 19. minutě utkání se provinil domácí Oliverius a Stadion hrál přesilovou hru, kterou také hned využil Martin Šnajdr, nová posila Litoměřic. Do konce první třetiny už se nic neudálo a hráči tak šli do kabin pro taktické povely a fanoušci na výbornou klobásu.

Do druhé části hokejisté Stadionu vstoupili aktivnější hrou a domácí tak museli hned od začátku třetiny hrát v oslabení. Litoměřice však přesilovku nevyužili. Domácí hráli pěkný hokej a občasné výpadky obrany byly příčinou mnoha šancí Litoměřic. Jednu takovou využil Milan Buďa a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Domácí brankář Pucholt odešel z brány a nahradil ho Fikrt. Ten si však čisté konto dlouho neuhlídal, když v 28. minutě kapituloval po střele Hillmicha. Stav 1:4 pro hosty vypadal hrozivě a domácí se museli pořadně nabudit, ably si z tohoto utkání neodnesi debakl. Povedlo se! Bojovnost a chuť zápas zvrátit přinesla Predátorům ovoce. Dokázali hrát agresivně a soupeře nutili k faulům. Hned dvojnásobné oslabení museli odehrát hokejisté Litoměřic, když na trestnou lavici byli posláni Musílek s Kolbabou. Domácí neváhali a vstřeleným gólem snížili skóre, když se trefil Mrkvička. Přesnou střelou do horního růžku nedal Volkemu šanci. Hosté se nepoučili a za pár vteřin hráli opět ve třech. Od modré vystřelil Tomáš Mrkvička a jeho pokus usměrnil za záda soupeřova gólmana Šesták. Predátoři chytli druhý dech a začali soupeře přehrávat a zatlačovat je do obranné třetiny. Litoměřice se ale nedaly a dokázaly odolat drtivému náporu. Světelná tabule ukazovala stav zápasu 3:4 a druhá třetina už nic nepřinesla.

Na poslední část vyrovnaného duelu mezi sousedy se diváci zřejmě těšili. Měli také proč. Hned v úvodu obě mužstva ukázala, že o body bude ještě boj. Domácí se snažili o vyrovnání, to však Stadion svojí precizní obranou odmítal. Mnohé šance domácích také likvidoval Volke a držel svůj tým v blízkosti výhry. V jedné z takových neuspěl domácí Šulc, když jel sám na bránu, ale gól nedal. Čas pomalu utíkal a hráči už čerpali z posledních sil. Vlastimil Patzenhauer si ale nějaké síly nechal na konec utkání a v poslední minutě zápasu potvrdil pátým gólem vítězství Stadionu. Domácí se už na nic nezmohli a siréna ohlásila konec tohoto dramatického utkání.