Zápasové menu

Úvodní utkání v novém azylu v Lovosicích zvládli Litoměřičtí vítězně. Na skóre 2:1 se za domácí podíleli svými brankami Patzenhauer a Horejsek. I navzdory snížení ze strany Nymburka v samém závěru si domácí výhru pohlídali a žádné drama nepřipustili. Odčinili tak prohru z ledu Nymburka a po zisku dalších tří bodů by se mohli posunout v tabulce o něco výše. Své působení v nové domácí aréně tedy začali tím nejlepším možným způsobem.

25. kolo

2:1

1:0, 1:0, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Nymburk

Branky a nahrávky: 6. Patzenhauer, 30. Horejsek (Hudec) - 59. Turinský (Sirotek). Rozhodčí: Smitka - Hlinka, Kebrle. Vyloučení: 8:6, navíc Horejsek 10 min. osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

V úvodní třetině měli mírnou převahu domácí, kteří se ve svém novém domově uvedli gólem již v 6. minutě. Síť v brance Nymburka rozvlnil výstavní střelou do horního rohu Vlastimil Patzenhauer. Otevřel tak brankový účet zápasu a domácí mohli hrát mnohem klidněji. Mnohdy však nechávali příliš otevřenou obranu a museli zachraňovat několik úniků hostujících útočníků. Martin Volke byl však v brance opět oporou svého týmu a svými zákony stále držel nulu na svém kontě. Jediná slabší chvilka v úvodní dvacetiminutovce byl osobní trest pro Jaroslava Horejska, který byl vyloučen za střelu na branku po odpískání .

Litoměřičtí ve druhé třetině zaslouženě zvýšili svůj náskok. Jaroslav Horejsek se dokázal prosadit ze zdánlivě pokažené akce a střelou mezi betony poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Hráči Nymburka několikrát ohrozili brankáře domácích Volkeho, ale ten svůj tým opět podržel. Více nebezpečných příležitosti ke vstřelení branky však měli domácí. Zhruba v polovině zápasu ale zatrnulo hlavně domácímu obránci Michalu Jaklovi, který byl zasažen do oblasti hlavy a krku a zůstal ležet několik okamžiků na ledě. Naštěstí byl ale v pořádku a po odpočinku na střídačce se opět vrátil do hry. Bylo by velmi smolné, kdyby se opět zranil vzhledem k tomu, že toho po nedávném zranění neodehrál mnoho.

Ve třetí části domácí hájili své vedení, ale i tak si vytvořili další z řady nadějných šancí. Na brankáři Nymburka si však zuby vylámal například Daniel Tvrzník a také útok Vlastimila Patzenhauera, který zakončil slibnou šanci předčasně. Po oddechovém čase, který si vybrali hosté se však měnilo skóre. Na 1:2 z pohledu Nymburka snížil v 59. minutě Turinský a využil tak tlak, který si celý tým vytvořil v koncovce utkání. V poslední minutě ještě hosté zkoušeli hru bez brankáře v naději ve vyrovnání, což se jim nepodařilo. Litoměřičtí tak mohli zaslouženě slavit první výhru na svém novém domácím ledě a další tři cenné body do tabulky.