Zápasové menu

První zápas v novém roce přinesl neskutečnou podívanou a diváci se opravdu bavili. Oba týmy po vánoční pauze byly opravdu natěšené a chtěly předvést svým fanouškům co nejlepší hokej. Povedlo se! Oko fanoušků mělo vynikající pohled na hokej ve velkém stylu. Zároveň byly početné i oba zástupy fanoušků a očekával se tedy i boj v hledišti. Už před začátkem zápasu předvedl domácí kotel svoje umění bubnů.

24. kolo

5:7

1:4,2:1,2:2

HC Junior Mělník - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 4. Kalivoda (Kala), 26. Kala (Kalivoda), 28. Jakeš (Kalivoda), 53. Jakeš (Kašák, Kala), 59. Jakeš (Kala) - 7. Hlusička, 7. Novák (Kaltenböck), 11. Petrus (Patzenhauer), 19. Novák (Patzenhauer, Hillmich), 39. Procházka (Hlusička), 56. Procházka (Hlusička), 58. Novák (Patzenhauer). Rozhodčí: Horák - Frodl, Nepomucký. Vyloučení: 9:12 navíc Vrzal (MĚL) 5 + OK. Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: 25:41 . Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:7, 5:7.

HC Stadion Litoměřice: Volke(Koblischke) - Vejvoda, Katenböck, Tvrzník, Hillmich, Kolbaba, Musílek, Bauer, Hanzl, Svoboda, Patzenhauer, Procházka, Horejsek,Petrus, Hlusička, Hudec, Novák, Myšík

Úderem šesté hodiny odpolední rozhodčí odpískal začátek a zápas hned od úvodu začal nabírat na obrátkách. Bruslařské souboje, řinčení tyček a skvělé zákroky brankařů. Stadion předváděl skvělou hru, i když byl v roli hostujícího mužstva. První gól utkání však vsítili domácí hokejisté, když využili závaru před bránou a do prázdné klece vstřelil úvodní branku Kalivoda. Vedení jim ale nevydrželo dlouho. Litoměřický Hlusička překonal domácího brankaře. Domácí fanoušci jen nevěřícně kroutili hlavama a komentovali verdikt sudího. Netušili však, co je čeká dál. Litoměřičtí hokejisté si vzali utkání do svých rukou a začali soupeře zřetelně přehrávat. Do přestávky stihli ještě přidat tři branky, když se dvakrát trefil Novák a jednu branku vsítil Petrus.

Do druhého dějiství zápasu vstoupil lépe tým z Mělníku. Rychlejší bruslení, tvrdší souboje u mantinelů (většinou na hraně zákroků) a využití přesilových her přineslo domácím výsledek v podobě dvou gólů. Postupně se trefili Kala s Jakešem. Skoré zápasu hlásilo rozdíl jediné branky a obě mužstva bojovala až do vyčerpaní sil. Mělnický kotel marně vyžadoval vyrovnání, to bohužel nepřišlo. Naopak Stadion vstřelil další gól zásluhou Petra Procházky a dostál se do vedení na rozdíl dvou branek. Hra přešla do mírnějšího tempa a druhá třetina končila za stavu 3:5 pro hosty.

Do poslední a zároveň pro diváky nejatraktivnější třetiny skočila obě mužstva po hlavě a opět byl k vidění pěkný hokej, který občas kazily nadávky domácích „fanoušků“. První polovina poslední třetiny se odehrála v rychlém tempu a šance byli vidět na obou stranách. Poslední minuty duelu mezi sousedy na mapě byli nejvíce zajímavé.K vidění byli čtyři branky po dvou na každé straně. Znovu se prosadil domácí Jakeš a snížil tak opět na rozdíl jediného gólu. Vzápětí ale zvýšil skoré znovu Procházka a po něm i Novák, který tak završil hattrick v zápase. Soupeř ale nadále houževnatě bojoval a dokázal vstřelit další branku, která ovšem byla poslední v utkání a zápas tak dospěl do vítězného konce pro Stadion.