Zápasové menu

Utkání bylo kvůli neoprávněnému startu Vlastimila Patzenhauera (2x trest do konce utkání) kontumováno STK ČSLH. Přesto ponecháváme původní článek.

Útok Procházka - Buďa - Hlusička režíroval další vítězný zápas. První třetina patřila hostům úplně celá a Klášterec se takřka na nic nezmohl. Ve druhé části hry se domácí zvedli ze země a podařilo se jim brankou Jaroslava Buchala snížit na 1:2. Ale to bylo také vše. Litoměřice se sice také už k ničemu pořádnému nedostaly, ale ať Klášterečtí dělali, co dělali, žádná ze slibných šancí nevyšla, a tak si tři body za vítězství 1:2 odvezly z kláštereckého ledu Litoměřice.

22. kolo

5:0

kontumace

HC Klášterec nad Ohří - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 30. Buchal (Novák) - 8. Hlusička (Procházka), 16. Procházka (Hlusička, Buďa). Rozhodčí: Würtherle - Komátrek, Krátký. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:23.

HC Klášterec nad Ohří: Damašek - Řezníček, Spitzer, Palubjak, Kramár, Loučka, Ambrož - Kadlec, Buchal, Moro, Hartman, Kotrouš, Krpenský, Novák, Novotný, Řepík, Jáchym, Dudek, Kocek

HC Stadion Litoměřice: Volke - Vejvoda, Šindela, Kaltenböck, Hillmich, Kolbaba, Musílek - Bauer, Hanzl, Svoboda, Patzenhauer, Procházka, Hlusička, Tvrzník, Petrus, Buďa, Hudec, Novák

Smutné bylo utkání nejen pro klášterecké hráče. Hned na jeho začátku uctili všichni přítomní památku nedávno zesnulého Václava Šímy, jednoho ze zakladatelů kláštereckého hokeje.

Klášterec začal tlakem a už ve 4. minutě se u pravé tyčky Volkeho branky zjevil jako duch Miroslav Moro, ale litoměřického gólmana nepřekonal. V tlaku pak domácí pokračovali až do poloviny osmé minuty, kdy se iniciativy ujali hosté. Klášterečtí ztratili puk ve středním pásmu a na Damaška se řítila dvojice Procházka, Hlusička. Oba hráči hostů projeli domácí obranou jako nůž máslem a Damašek neměl proti střele Jakuba Hlusičky šanci. Klášterečtí sice nehodili flintu do žita, ale veškerá jejich snaha se tříštila o betony či lapačku brankáře Martina Volkeho. Neschopnost domácích vstřelit gól hosty natolik povzbudila, že v 16. minutě rozebrali kláštereckou obranu a za záda překvapeného Damaška poslali druhý gól. Postaral se o to Petr Procházka ve spolupráci s Hlusičkou a Buďou.

Také ve druhé třetině byli domácí mnohem aktivnějším celkem a už po patnácti sekundách hry vyděsil Volkeho Ladislav Řezníček, který se po pravé straně prosmýkl kolem obránců až před litoměřickou branku, ale nakonec trefil jen boční síť. A tak se klášterečtí dočkali gólu až při dvojnásobné přesilovce. Ondřej Novák natřikrát prostřeli obránce a posunul puk na volného Jaroslava Buchala, který s klidem a přehledem umístil puk do litoměřické sítě.

Jenže to bylo ze strany domácích hráčů vše a v dalších minutách jen marně dobývali branku hostů. A to měli ještě v mnoha případech štěstí, že v brance stál spolehlivý Pavel Damašek, bez kterého mohlo být Klášterci ouzkou. A tak poslední akcí, která zvýšila hladinu adrenalinu hráčů i fanoušků byla šance domácích ve 44. minutě, když se puk koulel po litoměřické brankové čáře. Podle kláštereckých hráčů se dostal za ní, litoměřičtí tvrdili, že nikoli, rozhodčí dali za pravdu hostům, ačkoli Jaroslav Buchal se dovolával i svědectví diváků stojících za sklem u litoměřické branky.