Zápasové menu

Litoměřičtí dovedli do vítězného konce utkání, ve kterém měli většinou vše ve svých rukou a přiliš do nebezpečných akcí hráče Baníku nepouštěli. Výsledek 3:2 tak nakonec odpovídal průběhu hry. Do statistik se dvěma body zapsal i hrající trenér Daniel Tvrzník, který připravil dvěma asistencemi branky svým spoluhráčům. Hráčem utkání byl vyhlášen Jakub Hlusička.

15. kolo

3:2

3:1, 0:1, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Baník Sokolov

Branky a nahrávky: 7. Svoboda Jiří, 8. Patzenhauer (Tvrzník, Hillmich), 10. Pánek (Tvrzník, Hlusička), - 14. Vrba (Van Waardenburg), 37. Dobřemysl . Rozhodčí:Bacílek - Ruchař, Vlasjuk . Vyloučení: 6:12 :Využití:1:0 . V oslabení:1:0 . Diváci:450 . Střely na branku: . Průběh utkání:3:0-3:2.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Vejvoda, Kaltenböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek - Bauer, Svoboda Jiří, Patzenhauer, Procházka, Hanzl, Horejsek, Tvrzník, Petrus, Hlusička, Hudec, Pánek

HC Baník Sokolov: Závorka - Mudra, Van Waardenburg, Veverka, Pech, Říha - Sopr, Kukla, Magula, Dobřemysl, Sláma, Soukup, Vrba, Račanský, Formánek, Nový, Louthan

Po začátku utkání, kdy se hra odehrávala převážně ve středním pásmu se domácím nabídla možnost přesilové hry. Těsně před koncem početní převahy však vinou své vlastní nedisciplinovanosti nabídli soupeři zkrácenou přesilovku 5:4. K údivu všech se Litoměřičtí dokázali i v této nevýhodné situaci prosadit. Úspěšným střelcem se stal Jiří Svoboda po střele mezi betony brankáře Sokolova. Již při plném počtu hráčů na obou stranách domácí ukázali, že po vstřelené brance stále neztrácejí chuť do útoku a zvýšili na 2:0. Povedenou akci zakončil Vlastimil Patzenhauer střelou do horního rohu branky. Hra byla v následujících minutách i navzdory četným vyloučením v režii Litoměřic. Stadion v desáté minutě dokázal také využít přesilovou hru. Daniel Tvrzník po přihrávce od Jakuba Hlusičky zatím pouze vyprášil betony hostujícího gólmana, jeho střelu však pohotově dorazil Patrik Pánek. Po této brance si Baník vyžádal oddechový čas. Krátce poté ujela domácí trojce Tvrzník - Bauer - Patzenhauer, ale celá akce brankou neskončila. Ve čtrnácté minutě přišel první váženější moment ze strany hostů. Nahození Vrby od modré čáry zaskočilo brankáře Volkeho a díky tomu hosté snížili na rozdíl dvou branek. Závěr třetiny se nesl ve znamení neúspěšných pokusů Litoměřic využít další přesilovou hru.

Na začátku druhé dvacetiminutovky si domácí vytvořili řadu gólových šancí. V jedné z nich se ocitl David Bauer, který však svůj samostatný nájezd poté, co mu puk utekl až za branku ,vůbec nezakončil. Litoměřičtí hráli pouze na branku hostů a vytvářeli si šanci za šancí. Brankář Volke neměl dlouhou dobu žádnou práci. O další rozruch se postaralo jedno z mnoha vyloučení hostů. Litoměřičtí poté na dlouhou dobu uzamkli Baník v jeho obranném pásmu a zdařile kombinovali. Ke vstřelení branky však nevedla jediná střela. Utkání se stále více přiostřovalo a objevila se dokonce první strkanice před brankou Sokolova. Po jednom z osobních soubojů zůstal na ledě v nehokejové pozici ležet David Bauer. Ke spokojenosti všech domácích příznivců ovšem vstal, a doufejme že v pořádku odešel na střídačku. Po špatné rozehrávce domácí obrany se v samostatném úniku prosadil Dobřemysl naznačením střely a následně zakončením do odkryté branky. V následujících minutách nabídli domácí Baníku přesilovou hru pěti proti třem. I v této početní nevýhodě domácí dokázali zahrozit. Nepozornosti obránce Sokolova využil Tomáš Hillmich a ujížděl na branku. Rychlý protiútok však bohužel neskončil gólem. V závěru druhé dvacetiminutovky se domácí hlavně pokoušeli ubránit svůj hubený náskok a nenabízet soupeři šance jako v předchozích minutách.

Začátek třetí třetiny byl opět stejný jako celé předešlé utkání. Domácí si vytvářeli řadu šancí, z nichž největší měl Petr Procházka, ale nedokázal z bezprostřední blízkosti přestřelit betony brankáře Sokolova. V deváté minutě se Patzenhauer dostal do totožné situace jako hostující Dobřemysl, ale puk mu sjel z hokejky a nakonec vůbec nezakončil. Domácí v další části hry spoléhali většinou na rychlé protiútoky, které byly téměř vším, co bylo divákům ve třetí třetině nabízeno. Příliš pěkných hokejových momentů k vidění nebylo a ubíhající minuty vyplnily většinou technické prohřešky obou celků s občasnými rychlými akcemi domácích. V samotném závěru utkání se hra alespoň trochu zatraktivnila. Po faulu hostů a následné výhodě se dvojice Hanzl - Patzenhauer, ale druhý jmenovaný zakončil pouze střelou na lapačku brankáře Baníku, který střelu efektně kryl. Poslední minutu, kdy neměl ani jeden tým nic jistého a šance byly na obou stranách, Litoměřičtí ubránili, a tak si připisují další důležité body za výhru.