Zápasové menu

Strhující závěr přineslo pohledné utkání mezi týmy Kobra Praha a HC Stadion Litoměřice. Doslova pekelné tempo nasadili všichni hráči v poslední třetině a zejména v její koncovce. Jediným a zároveň vítězným střelcem byl Milan Buďa a hráčem utkání byl vyhlášen Jan Kloz. Spolu s těmito dvěma hráči zářil v domácí brance Martin Volke, pro něhož povedené utkání znamená první vychytanou nulu v sezóně.

13. kolo

1:0

1:0, 0:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Kobra Praha

Branky a nahrávky:11. Buďa (Kloz, Procházka) . Rozhodčí: Vilt - Hlinka, Kebrle. Vyloučení: 5:10, navíc Bárta osobní trest 10 minut . Využití:0:0 . V oslabení:0:0 . Diváci: 420. Střely na branku:34:23 .

HC Stadion Litoměřice: Volke (Šembera) - Vejvoda, Kaltenböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek - Bauer, Hanzl, Svoboda, Patzenhauer, Procházka, Kloz, Horejsek, Tvrzník, Petrus, Buďa, Hudec, Zámečník, Pánek

HC Kobra Praha: Matoušek (Šelepa) - Záhorovský, Valenta, Velich, Pazourek, Urbanec, Černý - Žáček, Bárta, Paris, Culka, Georgiev, Novák, Nykl, Sodomka, Verner, Tománek, Regner, Šeba

Obě mužstva vtrhla do utkání velmi aktivně. Brzy však začali hráči Litoměřic přebírat iniciativu a byli herně lepší. Před brankou hostí si začali vytvářet řadu nebezpečných příležitostí. Hosté se připomněli až v průběhu páté minuty, avšak šlo pouze o propagační pokus, který Volkeho jen lehce vyrušil z klidu. V polovině třetiny si domácí vytvořili před brankou Pražanů tlak, po kterém Milan Buďa prostřelil hradbu těl stojících před ním a kotouč propadl brankáři hostů do sítě. V následujících minutách se domácí uchýlili především k zakládání rychlých a přímočarých útočných akcí. Ve druhé polovině třetiny byli domácí jasně lepším týmem, avšak svou převahu již dále nevyjádřili vstřelenou brankou.

Krátce po zahájení druhé části se domácí usadili v útočném pásmu během přesilové hry a vydatně zasipávali hostujícího brankáře nebezpečnými střelami. Ten se štěstím jejich pokusy kryl. I po uplynutí přesilovky, ve které Litoměřičtí neskórovali měl hostující brankář Matoušek plné ruce práce a domácí stále navyšovali svou převahu. Po delší době se zhruba v polovině druhé dvacetiminutovky připomněli hostující hráči, kteří se pokusili využít nepovedené rozehrávky domácích. Jejich snaha však ztroskotala na výborném Martinu Volkem. Ten byl středem další vážnější situace, kdy ho jako již ležícího atakoval v brankovišti nevybíravým způsobem hostující Sodomka. Toho velmi rychle zklidnili domácí obránci. Hra se v následujících minutách začala pomalu přiostřovat. Pražané sázeli ve druhé polovině třetiny na rychlé protiútoky, zatímco domácí se pokoušeli usadit v útočném pásmu. Ani v jednom případě se mužstva gólu prozatím nedočkali. Závěr druhé části přinesl již pouze několik sporných situací volajících po vyloučení a jen pramálo pohledných hokejových akcí.

Hra se v úvodu třetí třetiny odehrávala převážně ve středním pásmu jen s minimem nebezpečných útočných akcí. Ani jednomu z týmů se nedařilo úspěšně založit útok. Až po rychlém usazení v útočném pásmu měli domácí naději na vytvoření brankové příležitosti, ale křižná přihrávka skrz celou třetinu nenašla žádného hráče Litoměřic, který by ohrozil branku Pražanů. Domácí zahrozili i v oslabení. Všem obráncům hostů ujel Milan Buďa, ale svůj únik nezakončil brankou ani z následné dorážky. Stejný hráč se zapojil i do další šance domácích, která vznikla po tečované střele. Ke vstřelení branky ovšem opět nevedla. Vzrůstajícímu tlaku Litoměřic napomohlo i vyloučení hostů za zdržování hry. Tato přesilová hra ovšem zůstala nevyužita pro vyloučení domácích za příliš mnoho hráčů na ledě. I v následujících minutách počet vyloučených hráčů utěšeně narůstal. V osmnácté minutě třetí části zvedla všechny přítomné ze sedaček situace před brankou Pražanů kdy domácí nedokázali brankáře Matouška překonat ani po nejméně šesti dorážkách, přestože brankář již dávno ležel na zemi. Diváky nenechali hráči domácích vydechnout ani v dalších okamžicích koncovky dnešního duelu. Nejprve nastřelili dvě tyčky a jednou trefili brankáře do masky. Tato střela celé snažení ukončila. Závěrečné minuty přinesly přímo pekelné tempo a nepočítaně vyložených gólových šancí. Celý stadion byl na nohou. Hosté se ještě pokusili o hru bez brankáře, ale nebylo jim to nic platné a neodvezli si žádné body. Vítězí hráči Litoměřic.