7. 6. 2018 | Miroslav Kejmar

94 500 Kč pro Marušku!

O víkendu se ve Valtířově konal již třetí ročník charitativního turnaje pro Marušku. Jako každý rok dorazilo několik týmů z celého Ústeckého kraje, včetně našeho týmu ročníku 2008. Každoroční turnaj opět nabídl pestrou dávku sportovních aktivit. "Účelem je kluky zapojit také do jiných sportů, než je hokej a také jim ukázat, jaké mají štěstí, že mohou sportovat", řiká organizátor akce Aleš Pavlas.

Hlavní podstatou celého turnaje je pomoc Marušce, která trpí mozkovou obrnou a touto akcí se jí snaží všichni pomoci. Jako každý rok, tak i letos čekala na účastníky aukce hokejových předmětů. Rekordní nabídka přišla za dres Martina Nečase z Komety Brno, který se vydražil za 20 000 Kč. "Nakonec jsme vybrali neuvěřitelných 94 500, což je dvojnásobek oproti loňsku. Celý výtěžek akce poputuje na nákup motopedu pro nemocnou Marušku. Díky tomuto přístroji bude moci procvičovat horní a dolní končetiny", prozradil kapitán litoměřického A týmu. Do aukce se zapojil také klub Litoměřic, který poskytl podepsanou hokejku A týmem, dres a trička českého národního týmu.

Celé akce se samozřejmě účastnila malá Maruška, která však dorazila až na druhou půlku programu, ale i přesto si to celé užila. Maruška je ráda s klukama, fandila jim a užívala si každou minutu, i když bylo na konci vidět, že je to pro ní namáhavé", konstatuje Aleš Pavlas.

Akce bude pokračovat určitě v příštím roce. Už máme připravené nějaké věci na příští rok, které chceme zlepšit, ale základem je, aby to všechny bavilo", uzavírá Aleš Pavlas. Na celé akci se podíleli také Ondřej Smetana, Jiří Jebavý a Jakub Hanuš, kteří pomáhali s organizací a následně se sami také účastnili na fotbalovém hřišti ve Valtířově.