4. 6. 2019 | Martina Kramerová

86 757 Kč! Charitativní fotbalový turnaj pro Marušku se opět vydařil

Na konci května se na fotbalovém hřišti ve Valtířově jako již tradičně uskutečnil Charitativní turnaj pro Marušku, který organizuje litoměřický kapitán Aleš Pavlas. Čtvrtého ročníku unikátní akce, kde hrají hráči ročníku 2008, se zúčastnilo osm týmů a díky sbírce i aukci cenných hokejových relikvií se pro nemocnou holčičku vybrala krásná částka - 86 757 Kč. Fotbalový den si všichni moc užili a navíc pomohli dobré věci. Zkrátka paráda.

Malí hokejisté v letní přípravě stejně jako každý rok nazuli kopačky a vyrazili do Valtířova, kde se 25. května konal IV. ročník Charitativního turnaje pro nemocnou Marušku. Akci opět zorganizoval kapitán Stadion Aleš Pavlas, který mohl přivítat osm soutěžních týmů s hráči ročníku 2008.

Samozřejmě nechybělo mužstvo Litoměřic. Vedle nich dorazili mladíci z Litvínova, Kladna, Mostu, Loun, Roudnice, Ústí a Děčína. Celkem se do turnaje zapojilo takřka dvě stě lidí. Nejlépe si ve fotbalových dovednostech vedli hokejisté HC Slovan Louny, kteří si také došli pro titul. Litoměřice skončily na 8. místě. Pro hráče byly připraveny hezké ceny, třeba dorty a dětské šampaňské.

„Akce se opět povedla, i když letos nám lehce zazlobilo počasí v podobě hodinového deště. Ale ukázalo to charakter dětí, které hrály dál jak o život a nijak je to nerozhodilo. Letos se navýšil i počet dětí, který se zastavil na rovné stovce z 8 týmů," řekl Aleš Pavlas.

Turnaj se konal nejen jako podpora pohybu dětí a získání hezkého zážitku, ale především jako charitativní akce pro nemocnou Marušku, která se dokonce přišla na sportovce podívat. Kromě připravené kasičky, kam mohl každý dobrovolně přispět jakoukoliv částku, proběhla i aukce hokejových předmětů, jež věnovaly české hokejové hvězdy. V dražbě se objevila hokejka českého reprezentačního kapitána z letošního MS Jakuba Voráčka, hokejka dalšího reprezentanta Robina Hanzla nebo podepsaný dres týmu HC Oceláři Třinec, který letos vyhrál extraligu.

Na konci se mohli všichni radovat z úžasné částky. Vybralo se totiž 86 757 Kč, jež se budou Marušce a jejím rodičům jistě velmi hodit. Samotná holčička dostala kromě šeku také účastnický diplom, dort a pěknou kytičku. V samotném závěru nesměla chybět ani společná fotka účastníků, která udělala tečku za parádním sportovním a benefičním dnem.

„Bylo krásné vidět Marušku, jak opět vyrostla, je plná energie a užívá si chvíle mezi klukama. Protože je to vždycky den, kdy si to mají užít úplně všichni," uzavřel litoměřický kapitán.

Na turnaji se všichni snažili ostošest, aby uhráli co nejlepší výsledek.

Nechyběli ani hodně malí účastníci.

Maruška se svými rodiči a organizátorem celé akce Alešem Pavlasem.

Dort, květiny, diplom a hlavně šek na parádní částku. To všechno získala Maruška na turnaji.

Všichni účastníci z řad hráčů, rodičů, organizátorů i návštěvníků si turnaj náramně užili.