7. 7. 2021 | Martina Kramerová

Dvacítka zamíří na přípravu do Finska! Pozvánku obdrželi i projektoví hráči

Reprezentace do dvaceti let absolvuje od poloviny července přípravný kemp v Litoměřicích a cestu do Finska, kde odehraje dva přípravné zápasy s domácím celkem a Slovenskem. Devatenáctka se v závěru měsíce zúčastní Turnaje čtyř zemí. V nominaci obou kategorií figurují také projektoví hráči nebo hokejisté, kteří projektem Dukla prošli v minulosti.

Národní tým U20 se 14. července sejde v Litoměřicích, odkud následně odletí do finského Vierumäki, kde odehraje čtveřici přípravných zápasů. Dvě utkání jsou v plánu proti domácím Finům, v dalších dvou Češi změří síly se Slovenskem.

Mladé reprezentanty čekají kromě zápasů tréninky na ledě i na suchu a různé meetingy. Kemp skončí v sobotu 24. července odletem z Helsinek.

V nominaci nechybí ani projektoví hráči Tomáš Urban, Lukáš Pajer a Josef Koláček. Pozvánku obdržela i řada hokejistů, kteří v projektu Dukla působili v minulosti, a to Ondřej Baláž, Jakub Konečný, Lukáš Stehlík, Pavel Novák a Michael Krutil.

Asistentem trenéra Karla Mlejnka je nadále litoměřický kouč David Bruk, videotrenérem Benjamin Sequens a kondičním koučem Jan Jiskra.

Přípravný kemp absolvují také hráči kategorie U19, kteří si zahrají na Turnaji čtyř zemí v Rokycanech a Füssenu, kde změří síly s Dánskem, Německem a Slovenskem.

V nominaci je nováček v litoměřickém dresu Michal Rouha. Z hráčů, kteří Stadionem prošli, dostali pozvánku Vladimír Kremláček, David Skuhrovec, David Špaček, Jiří Háva, Jakub Brabenec a Dominik Soukup.

Manažerem týmu je nově litoměřický Jan Fišera.

Foto: Martin Voltr