3. 7. 2021 | Martina Kramerová

Zraněný útočník Procházka: Při chůzi do schodů mi praskla achillovka

Závěr suché přípravy na příští sezonu Chance ligy byl ve Stadionu bez Martina Procházky. Zkušený útočník si přetrhl achillovku a bude několik týdnů chybět. Zranění si navíc přivodil hodně nešťastně. „Zranil jsem se při chůzi do schodů. Při pohybu, který dělám běžně. Ani nevím, jestli je to k pláči nebo k smíchu,“ přiznal kališnický forvard.

Před pár dny jsi musel nuceně přerušit letní přípravu na novou sezonu kvůli přetržené achillovce. Jak sis zranění způsobil?

Ani mi nejde pořádně říct přes pusu, že já, každodenní sportovec, jsem se zranil při chůzi do schodů. Ani nevím, jestli je to k pláči, nebo k smíchu. Chtěl jsem udělat delší krok na druhý schod, což je pohyb, který dělám každý den. Jak jsem se odrážel, tak se ozvala rána, jako když praskne větev. V první chvíli jsem si myslel, že to je bota nebo podrážka nebo něco takového, protože mě to vůbec nebolelo. Až když jsem dal nohu pod sebe, tak mi došlo, že to asi nebude úplně v pořádku. Měl jsem takový pocit tlaku na achillovce a když jsem na tu nohu přenesl váhu, tak už jsem věděl, že je něco špatně, protože byla úplně nepoužitelná.

V takové chvíli asi člověka jako první zachvátí trochu panika. Jak jsi to měl ty? Vyrazil jsi okamžitě na pohotovost?

Naštěstí u mě byl zrovna brácha, tak jsem mu řekl, aby se mnou hned jel do nemocnice. Tam jsme čekali asi čtyři hodiny, protože to bylo v neděli a přede mnou byly asi čtyři akutní případy. Po vyšetření mi řekli, že mám prasklou achillovku, tak jsem se okamžitě spojil s doktorem, se kterým se znám a který pracoval i u reprezentací nebo na Spartě. Ten mě hned v pondělí operoval, sešil mi achillovku a operace podle jeho slov probíhala dobře.

Co lékařské prognózy? Kdy by ses mohl vrátit zpátky a začít znovu trénovat?

Teď to mám na šest týdnů zafixované a musím chodit o berlích, pak začnu s rehabilitací a fyzioterapií, abych se mohl co nejdřív vrátit zpátky.

V příštích týdnech máš nařízený klid. Musí být úplný, nebo budeš moct alespoň cvičit a posilovat?

Až mi sundají sádru a dají mi ortézu, se kterou budu mobilnější, tak jsem domluvený s kondičním trenérem, že budu moct cvičit a posilovat druhou nohu a vršek těla.