22. 6. 2021 | Martina Kramerová

Věděli jste, že? Chalupáři, Finsko, Barcelona i Procházka jako vzor

Hokejový vzor, oblíbený film nebo zajímavost z předchozích angažmá. Každý hráč Stadionu se může pyšnit různými zálibami nebo bohatou kariérou. Věděli jste například, že Jiří Jebavý se rád podívá na Chalupáře a Tomáš Král miluje formule? Lukáš Klika a Michal Rouha si zase zahráli ve Finsku a Tomáš Urban odmala vzhlíží k Martinu Procházkovi. Přečtěte si článek, ať se o kališnících dozvíte to, co jste třeba doteď nevěděli.

Brankář Lukáš Klika působil poslední tři roky v zahraničí – dvě sezony nastupoval za finské TuTo, loňský soutěžní ročník strávil ve švédském celku Lidingö Vikings.

Oblíbenými televizními pořady obránce Jiřího Jebavého jsou například Rocky IV nebo česká filmová klasika v podobě seriálu Chalupáři.

Staronová posila kališníků Ondřej Procházka se v kabině potkal se svým bratrem Martinem, který je o tři roky starší než jeho mladší sourozenec. V jednom týmu se oba potkali naposledy v sezoně 2016/2017, teď si zahrají opět společně.

Brankář Tomáš Král je velkým fanouškem závodů formule 1. Na několika svých maskách dokonce má výjevy z motorsportu – například Michaela Schumachera nebo Ayrtona Sennu.

Projektový hokejista a druhý nejlepší junior uplynulé sezony Chance ligy Tomáš Urban začínal s hokejem v pěti letech na Kladně a jeho velkým vzorem je olympijský vítěz a několikanásobný mistr světa Martin Procházka. Na jeho počest dokonce nosí na dresu číslo 20.

Útočník Josef Jícha hrál kromě Litoměřic ještě ve třech dalších klubech. V mateřském Litvínově nakoukl do extraligy a v Mostě a Ústí nad Labem naskočil do první ligy. Ve druhé nejvyšší soutěži už nasbíral 133 startů.

Zkušený obránce a kališnický kapitán Jan Výtisk má ve sbírce spoustu medailí. V roce 2001 vyhrál juniorské světové zlato a s Libercem vyválčil v sezoně 2015/2016 extraligový titul. Kromě toho má i extraligový bronz a stříbro s Vítkovicemi a bronz se Spartou.

Brankář Šimon Sklíba si v A-týmu Stadionu prozatím připsal jediný start – 28. 12. 2019 naskočil do bitvy s Havířovem, ve které kališníci prohráli 6:5.

Obránce Jakub Černohorský je sice odchovancem Litoměřic, v posledních sezonách ale působil v jihlavské Dukle a Žďáru nad Sázavou, kde si zahrál Chance ligu, 2. ligu i mládežnické soutěže.

Oblíbeným klubem v zámořské NHL je pro útočníka Marka Berku Pittsburgh Penguins. Hráčem, ke kterému mladý forvard vzhlíží, je Connor McDavid.

Talentovaný forvard Josef Koláček se vyhoupl do velkého hokeje v Chomutově, kde zaznamenal v sezoně 2018/2019 svůj debut v extralize. Následně naskočil za Piráty i v Chance lize. Loňskou sezonu pak strávil ve Finsku.

Zkušený matador Jaroslav Kracík spojil svou bohatou kariéru především s Plzní, s níž má tři extraligové bronzy ze sezon 2015/2016, 2017/2018 a 2018/2019.

Mládežnický reprezentant Lukáš Pajer se narodil v Kolíně a mládežnickou kariéru spojil s Hradcem Králové, kde působí už čtyři sezony. V loňském soutěžním ročníku zaznamenal v Litoměřicích debut mezi dospělými a celkem naskočil 12 utkání s bilancí 7 bodů (3+4).

Obránce Jan Holý je velkým fanouškem fotbalu a španělské Barcelony. Oblíbený klub si vybral jako malý, když sledoval zápasy Ligy mistrů a v Barce ještě váleli Thierry Henry a Ronaldinho.

Útočník Martin Procházka si hodně oblíbili seriál Vikingové. Pokud ve volném čase nevyrazí na výlet nebo procházku se psem, rád si přečte dobrou detektivku.

Pro forvarda Romana Přikryla jsou Litoměřice jeho šestým angažmá. Od mladšího dorostu působil osm let v Plzni, poté se přesunul na dvě sezony na Kladno a poslední tři soutěžní ročníky strávil v jihočeském Motoru. Mezitím zapsal i několik startů za Havlíčkův Brod a Klatovy.

Obránce Patrik Marcel se ve volném čase věnuje rybaření. Na ryby začal chodit zhruba v šesti letech s tatínkem a od té doby nepřestal. Odpočinek u řeky je pro něj příjemný relax.

Nováček Michal Rouha je rodákem z východočeské Chocně a svou mládežnickou hokejovou kariéru spojil především s pardubickým Dynamem. V uplynulé sezoně sbíral zkušenosti v zahraničí, kdy nastupoval za finské TuTo.

Útočník Lukáš Válek a ve své dosavadní kariéře působil výhradně v severočeských mužstvech. Kromě extraligového Litvínova zapsal starty také v Bílině a Mostu. V nejvyšší soutěži zaznamenal už 246 utkání a v Chance lize 139 duelů.