8. 6. 2021 | Martina Kramerová

Odchovanci Stadionu u přípravky! Sarnovská či Kylíšek pomáhají s tréninky mládeže

V Litoměřicích hokejově vyrůstali a někteří z nich tu působí dodnes. Kromě hráčské dráhy se nově začali věnovat také trénování. Agáta Sarnovská, Ondřej Kylíšek, Josef Sluka, Libor Student i Michal Daniel pomáhají především u přípravky, kde se snaží namotivovat k hokeji ty nejmenší děti.

Kromě toho, že hrají hokej, se nově snaží pomáhat i s tréninkem mládeže. Litoměřičtí odchovanci Agáta Sarnovská, Ondřej Kylíšek, Radek Sluka, Libor Student a Michal Daniel jsou k dispozici šéftrenérovi mládeže Vladimíru Dominovi, aby se zapojili do tréninků a snažili se ty nejmenší děti namotivovat k hokeji a sportovním aktivitám.

Sám Vladimír Domin jejich zaujetí vítá. „Určitě nás moc těší, že mají o tuto činnost zájem. Je to náš záměr zapojovat naše odchovance do chodu klubu i našeho programu mládeže “správný směr”,“ uvedl šéftrenér kališnické mládeže.

Tréninky si prozatím pochvalují i noví asistenti. „K dětem jsem se dostala přes pana Domina, který mě v minulosti trénoval. Spojili jsme se s tím, že bych mu ráda pomohla s nějakou kategorií, protože v budoucnu bych se tomu možná chtěla věnovat. Prot jsem si chtěla zkusit, jak to půjde. Zatím mě to baví a je super si zkusit něco nového,“ prozradila Agáta Sarnovská.

Podobně mluví i juniorský obránce Ondřej Kylíšek. „Minulou letní přípravu pan trenér Domin pořádal sobotní trénink v Lovosicích na zimním stadionu, jednou jsem se tam byl podívat a on mi nabídl, jestli jim nechci chodit vypomáhat. Hned jsem odpověděl, že ano. Tím to začalo. Už od prvního tréninku mě to nesmírně bavilo. Nejvíc se mi líbí, když vidíte, že ty děti zkouší dělat to, co jim radíte,“ řekl.

Ve Stadionu se tak vychovávají nejen hráči, ale možná i budoucí trenéři.