4. 6. 2021 | Martina Kramerová

Útočník Urban o suché přípravě: Baví mě silové tréninky, běhání moc nemusím

Do Stadionu přišel v průběhu uplynulé sezony v rámci projektu Dukla a v klubu bude působit i nadále. I když už útočník Tomáš Urban polyká tréninkové dávky letní přípravy, dočkal se ocenění pro druhého nejlepšího juniora Chance ligy nedávno skončeného soutěžního ročníku. Jakou měl radost a jak probíhá „suchá“ jeho očima?

Před dvěma týdny začala Stadionu letní příprava. Jak zatím probíhá a co všechno máte na programu?

Za mě probíhá velmi dobře. Každý den máme jeden den trénink dopoledne, kdy jsme rozdělení na na dvě skupiny mladších a starších hráčů, abychom se vešli do posilovny. A každé odpoledne máme dobrovolnou posilovny a střelnici.

Loni jsi přišel až v průběhu sezony, letos jsi tu už od začátku. Bereš to jako výhodu pro klid a pohodu při tréninku?

Podle mého je vždycky výhoda, když mužů být s týmem už od začátku. Aspoň se všichni poznáme. Ale tady už všechny znám moc dobře, takže to je ještě o to lepší.

V kabině jste se sešli v hodně podobném složení jako na konci uplynulé sezony. Jak velké je to plus, že se už od začátku znáte a nemusíte si na sebe moc zvykat?

Je to velké plus, i když někdy je to až nevýhodné, že se známe. Jsou tu ale i kluci, které neznám, takže se s nima seznamuju.

Přišlo ale i pár nových kluků. Jak prozatím zapadli do party?

Starší nový kluci se znají mezi sebou z dřívějších let. Pro nás mladé je to zase něco nového a seznamujeme se. Ale do týmu zapadají velmi dobře. Co se týče mladších kluků, tak některé znám z nároďáku, zbylé jsem poznal a už máme super partu.

Suchá příprava je obvykle dost neoblíbená. Jak to máš ty?

Určitě mám radši led, ale letní příprava je hodně potřeba a nevadí mi. Jak jsme se v ní připravili, se pak ukáže na konci roku.

Co na suché máš rád a co naopak třeba vyloženě nemusíš?

Mám radši posilovnu. Hodně mě baví takové ty silové tréninky. Naopak běhání moc nemusím, nejde mi to a je to pro mě hodně těžké.

Za uplynulou sezonu jsi se dočkal hezkého ocenění. Druhého místa v kategorii nejlepší junior Chance ligy. Jak moc tě to těší?

Těší mě to strašně moc. Vůbec jsem nečekal, že bych se mohl dostat na druhé místo. I vzhledem k tomu, že jsem přišel do Litoměřic až na konci prosince. Jsem za to nesmírně rád a vážím si toho.

Je to o hezčí pocit, když o pořadí hlasovali sportovní manažeři týmů, tedy odborníci na slovo vzatí??

Určitě ano. Museli si mě asi všimnout v zápasech, kdy jsme proti nim hráli, takže je to určitě super.

Bereš takové ocenění i jako motivaci do další práce?

Beru to jako velkou motivaci. Chtěl bych předvádět lepší výkony než minulý rok a zase pomoct týmu, co nejvíc to půjde. Sám se chci zlepšit a hrát, jak nejlíp umím.