14. 5. 2021 | Martina Kramerová

Stadion si pojistil služby dalších dvou hráčů! V týmu zůstává dvojice útočníků

V klubu bude i v nadcházející sezoně pokračovat dvojice útočníků, která je se Stadionem spojena už několik sezon. Ve Stadionu totiž zůstávají Lukáš Válek a Josef Jícha. Oba forvardi se zkušenostmi z extraligy v Litoměřicích přidají svůj čtvrtý soutěžní ročník.

Stadion hlásí další novinky. V kádru pro příští sezonu nebudou chybět ani fanouškům dobře známí útočníci Lukáš Válek a Josef Jícha. Oběma hokejistům vypršel kontrakt v Litvínově, a tak podepsali nové smlouvy se Stadionem. V novém soutěžním ročníku 2021/2022 už budou oblékat kališnický dres jako kmenoví hráči klubu.

Lukáš Válek za Stadion v uplynulé sezoně naskočil do 32 zápasů, ve kterých nasbíral 24 kanadských bodů. V Litoměřicích hrál i v sezonách 2017/2018 a 2018/2019 a celkem za klub prozatím nastoupil v 55 utkáních.

Pro forvarda Josefa Jíchu bude následující soutěžní ročník rovněž čtvrtým v kališnických barvách. Za Stadion hrál kromě té minulé už v sezonách 2018/2019 a 2019/2020. Ve 104 duelech za Litoměřice nasázel 17 branek, k nimž přidal 53 nahrávek.

Byl jsem rozhodnutý, že chci zůstat, říká Válek

V Litoměřicích jsi podepsal novou smlouvu? Jak jednání o tvém dalším působení v klubu probíhala? Řešil jsi i nějaké jiné nabídky?

Jednání probíhala v klidu a celkem rychle. Jiné nabídky jsem ani neřešil, byl jsem rozhodnutý, že chci zůstat v Litoměřicích.

Proč ses rozhodl zůstat právě ve Stadionu?

Rozhodl jsem se podle pocitu. Vždycky když jsem hrál v Litoměřicích, tak jsem měl z hokeje radost a vždy se tady sejde super parta lidí.

Budeš patřit už mezi starší a zkušenější hráče. Čím bys chtěl být mužstvu na ledě nejvíc platný?

Tím, že budu odvádět dobrou práci.

V týmu bývá hodně hráčů z Litvínova, kde jsi hrál spoustu let. Bereš to jako velké plus?

Na začátku, když jsem v Litoměřicích nikoho neznal, tak to bylo fajn tu mít někoho z Litvínova. Ale teď už to neberu jako plus. Hrajeme všichni za Litoměřice a je jedno, odkud jsme přišli.

V klubu načneš už svou čtvrtou sezonu. Dá se říct, že sis za tu dobu vybudoval ke klubu bližší vztah?

Ke klubu jsem si vybudoval silný vztah. Záleží mi na tom, aby se mu dařilo. I když jsem v Litoměřicích nehrál, tak jsem sledoval, jak si kluci vedou. Je to hlavně tím, že se ke mně tady vždy chovali férově, a to je pro mě důležité.

Postupně se dostáváš do věku, kdy začínáš působit i jako mentor pro projektové hráče. Jak tě tahle role baví?

Je to větší zodpovědnost, být starší hráč v týmu, ale tahle role mě baví. Mladým klukům se snažím dobře poradit, ale ne za každou cenu, abych jim říkal každou maličkost. To si myslím, že není dobrá cesta. Beru to podle sebe, jsem rád za každou radu, ale ne když mi někdo radí za každou cenu.

Pomalu se blíží konec volna a start suché přípravy. Jak se na ni a na kluky těšíš?

Na suchou přípravu se nějak extra netěším, ale jsem zvědavý, jak bude probíhat. Na partu do kabiny se samozřejmě těším, až si po volnu budeme moct pokecat a poznat nové kluky.

Mojí prioritou byly Litoměřice, hlásí Jícha

S klubem máš podepsaný nový kontrakt. Jak velkou z něj máš radost?

Tak radost mám velkou, když sem si hledal nové angažmá, tak mojí prioritou byly Litoměřice, takže jsem rád, že to vyšlo.

Bavil ses s trenéry už o tom, jaká by měla být tvoje role v týmu?

S trenéry jsem se zatím nebavil, ale až začne příprava, tak mi určitě řeknou, co ode mě očekávají.

Budeš hrát vesměs s hráči, které dobře znáš. Může to být směrem k sezoně velká výhoda?

Určitě ano. Základem týmu je dobrá parta, co v Litoměřicích byla pokaždé, když jsem tu byl.

Oproti uplynulému soutěžnímu ročníku by se snad už měli vrátit na tribuny fanoušci. Jak se těšíš na zaplněný stadion?

Na fanoušky se těší asi úplně každý, bez nich to není úplně ono. Musíme doufat, že to situace dovolí a konečně budou moct na stadion.

Po konci sezony jste měli dlouhé volno. Snažil ses v době pauzy udržovat a alespoň trochu trénovat, nebo jsi jen relaxoval?

Ke konci sezony jsem měl problémy s kolenem, takže jsem si dal asi dva týdny volno, a pak už jsem začal chodit do posilovny, běhat a jezdit na kole.

Za pár dní vám odstartuje společná letní příprava? Jak se těšíš na to, až zase skočíš do kolotoče přípravy a běžných tréninků?

Na kluky se těším, ale na letní přípravu už moc ne (smích – pozn. redakce).