13. 5. 2021 | Martina Kramerová

Stadion se loučí se zkušeným útočníkem! V klubu končí Matěj Beran

Se Stadionem se po dvou sezonách loučí produktivní útočník Matěj Beran. Sedmadvacetiletý hokejista naskočil v kališnickém dresu do 69 zápasů, ve kterých zaznamenal 86 kanadských bodů. Letos se stal nejproduktivnějším hráčem základní části Chance ligy, teď v Litoměřicích končí.

Zkušený forvard přišel pod Radobýl v sezoně 2019/2020 na hostování z pardubického Dynama a odehrál za klub 28 utkání. Před uplynulou sezonou podepsal kontrakt v Litoměřicích a celý soutěžní ročník strávil v Kalich Areně. S dvaapadesáti body ze 34 duelů se stal nejproduktivnějším hokejistou základní části Chance ligy.

Dobře si vedl i ve vyřazovací části, ve druhém čtvrtfinálovém utkání na ledě Jihlavy se však nešťastně zranil a sezona pro něj skončila předčasně.

Teď se s klubem loučí. K ukončení jeho platné smlouvy došlo na žádost samotného hráče, který se chtěl posunout výš a domluvil se na kontraktu s čerstvě extraligovým Kladnem. Vedle něj ve Stadionu končí i jeho mladší bratr Adam, jenž míří do prvoligového Sokolova. Jednadvacetiletý brankář v Litoměřicích strávil stejně jako jeho bratr Matěj dvě sezony, v nichž odchytal 37 zápasů.

Oběma hráčům děkujeme za odvedené služby a přejeme jim vše nejlepší a hodně úspěchů v další hokejové kariéře.