3. 5. 2021 | Martina Kramerová

Nová tvář do ofenzivy! Stadion získal dalšího útočníka

Klub vítá další posilu! V Litoměřicích bude v příští sezoně hrát útočník Roman Přikryl. Šestadvacetiletý hokejista je odchovancem Plzně, nastupoval ale také za Kladno nebo Havlíčkův Brod. Poslední tři sezony strávil v českobudějovickém Motoru, s nímž vybojoval postup do extraligy.

V uplynulých dvou sezonách nastupoval za Stadion Filip Přikryl, který působil v Litoměřicích v rámci projektu Dukla, teď se stejné příjmení objeví na kališnické soupisce znovu. S klubem totiž podepsal smlouvu Filipův starší bratr Roman.

Zkušený forvard má na kontě 91 utkání v extralize s bilancí 26 bodů, větší porci zápasů zvládl v první lize, kde naskočil do 217 duelů, ve kterých nastřílel 24 branek a k nim přidal 99 nahrávek.

V příští sezoně budete oblékat kališnický dres. Proč jste si vybral právě Stadion?

Měl jsem několik nabídek, které jsem zvažoval. Ale Litoměřice měly největší zájem, takže jsem se rozhodl pro Stadion. V týmu hraje několik kluků, které znám dá se říct odmalička. Navíc ho trénuje David Bruk, který mě už trénoval v Plzni a znám ho už hodně dlouho.

Zmínil jste, že se v týmu potkáte s řadou hráčů, které znáte z Plzně. Hrál v rozhodování roli i fakt, že si zahrajete s některými kamarády?

Určitě ano. Ne, že bych kluky z jiných týmů neznal, ale s těmihle mám dobrý vztah. Velké plus je i pan Bruk. Navíc to mám blízko i domů do Plzně.

V Litoměřicích působil v předchozích dvou sezonách Váš mladší bratr Filip. Jaké vám dal na klub reference?

Když tady brácha hrál, tak jsme dokonce nastoupili proti sobě. V Litoměřicích se mu líbilo a jezdil sem rád, takže jsem od něj dostal jen pozitivní reference. Klub má hezké zázemí a všechno tu dobře funguje.

Čím podle vás můžete být týmu nejvíc platný? Na co budete sázet?

Určitě se ode mě bude očekávat hodně bodů a dobrá produktivita. Doufám, že připravím hodně gólů a sám jich taky spoustu dám.

Jak se Vám líbí projekt Dukla, který v Litoměřicích funguje? Přece jen jím prošel i váš mladší bratr.

Projekt se mi moc líbí, protože v něm dostává prostor plno mladých kluků. Ti se dokážou vyhrát a když se pak vrací do svých mateřských klubů, je vidět, že jim to moc pomohlo a daleko víc si věří.

Hráčům pomalu končí dovolená. Jak se těšíte na letní přípravu?

Na přípravu se moc těším, protože poznám nový tým. Poslední tři roky jsem měl v Motoru individuální letní přípravu, takže se teď těším na tu společnou týmovou, i když to pro mě bude změna. Moc se těším i na příští sezonu, přece jen nám ta uplynulá s Budějovicemi skončila hodně brzy.

Foto: Milan Podpera