29. 4. 2021 | Filip Hulín

Odcházející Miškář: V kabině jsem nezažil lepší partu! Bude mi chybět všechno

Útočník Patrik Miškář zažil v kališnickém dresu skvělou sezonu, když nasbíral dvacet šest branek a třicet osm asistencí. Další sezonu v Litoměřicích už nepřidá. O forvarda totiž stál extraligový tým a pětadvaceti letý útočník se rozhodl nabídku přijmout. ,,Sezonu bych rozdělil na dvě části. V první polovině se nám nedařilo, byli jsme na chvostu tabulky a i přes naši snahu jsme dostávali laciné góly. Nešla nám hra pět na pět, dávali jsme branky jenom přesilovkách. Po vánoční pauze jsme začali hrát velmi dobře, což se odrazilo i na výsledcích,“ zhodnotil uplynulou sezonu Miškář.

Po vynikající sezoně přišla nabídka z vyšší soutěže a ty v Litoměřicích končíš. Jak na tebe zapůsobil návrat po několika letech a jaký ten rok pro tebe byl?

Věděl jsem, jak to tady funguje a že tu jsou trenéři David Bruk s Danielem Tvrzníkem. Byl jsem moc rád za šanci, kterou mi dali. Hrál jsem prvního centra, přesilovky, tak doufám, že jsem se jim odvděčil. Byl jsem v Litoměřicích spokojený, nemůžu si na nic stěžovat a jsem rád, že jsem si zde mohl opět zahrát.

V příští sezoně si zahraješ extraligu. Jak se těšíš?

Určitě se těším. Přece jen extraliga je největší soutěž v Česku a chci se zase posunout dál. Měl jsem šanci jít o patro výš, takže jsem neváhal a moc se těším.

Patrik Miškář v zápase proti Vrchlabí.

Jak probíhala jednání a kdy tě tento extraligový klub kontaktoval?

Tento tým měl o mě velký zájem a já byl jedině rád. Bylo to hrozně narychlo, protože tým mě velmi chtěl. A i když jsem si srovnal věci jako město, zázemí a všechno, tak jsem si řekl, že to pro mě bude nejlepší.

Většina hráčů, kteří z Litoměřic odchází, říká, že nikoho lepšího než trenéra Bruka nezažili. Souhlasíš s tím?

Stoprocentně souhlasím. V Hradci jsem měl pana Martince a oba trenéři hrají stejný hokej, takže jsem věděl, do čeho jdu. Tento styl mi vyhovoval, hráli jsme pospolu a na kombinace. Pan trenér Bruk byl i lidsky skvělý člověk, férový, a to mám u trenérů rád. Skvělé jsme si sedli i s Danielem Tvrzníkem a Miroslavem Přerostem.

S Matějem Beranem a Martinem Procházkou jsme si neskutečně sedli, říká Miškář

Vraťme se ještě k uplynulé sezoně, která pro vás zhruba před měsícem skončila. Jak bys ji celkově zhodnotil?

Sezonu bych rozdělil na dvě části. V první polovině se nám nedařilo, byli jsme na chvostu tabulky a i přes naši snahu jsme dostávali laciné góly. Nešla nám hra pět na pět, dávali jsme branky jenom přesilovkách. Po vánoční pauze jsme začali hrát velmi dobře, což se odrazilo i na výsledcích. Měli jsme dlouhé šňůry vyhraných zápasů a v play-off si myslím, že jsme Jihlavu měli porazit.

Soutěžní ročník jsi zakončil jako jeden z nejproduktivnějších hráčů celé ligy a nejproduktivnější hokejista play-off. Sezona byla i z osobního hlediska asi hodně úspěšná, že?

Pro mě to byla snová sezona. S Matějem Beranem jsme si neskutečně sedli a myslím, že to bylo na ledě vidět. V lajně s námi hrál i Martin Procházka a skvěle to fungovalo. Všichni jsme na ledě věděli, jakou má kdo úlohu a kde kdo bude stát.

Vaše lajna byla nejlepší v lize. Sedli jste si jak hokejově, tak i lidsky?

Sedli jsme si skvěle na ledě i lidsky. I když jsem ani jednoho neznal osobně, tak jsem věděl, že mají velké zkušenosti s extraligou. Martin Procházka byl v několika extraligových klubech, kde dával góly, takže jsem věděl, že je výborný hokejista se skvělou střelou. Matěj Beran byl také v několika extraligových klubech a věděl jsem, že je nejlepší hokejista v první lize v předbrankovém prostoru.

26+38
S takovou bilancí zakončil sezonu Patrik Miškář.

V play-off fungovala spolupráce s Janem Holým. Jak si sednul s ním?

Honza Holý je skvělý kluk, strašně hodný. Byli jsme tu skvělá parta. S Honzou jsme se hlavně potkávali na přesilovkách. Věděl jsem, že umí nahrát i vystřelit, takže jsem věděl, že když si dobře najedu, tak mi nahraje.

Velký progres udělali i mladí hráči jako Tomáš Urban, Jakub Konečný nebo Lukáš Stehlík. Co říkáš na jejich zlepšení?

Je to super a od toho tento projekt je. Tomáš Urban udělal skvělý progres, hrál neskutečně. Všichni mladí skvěle bruslí a starší hráči z jiných týmů s nimi měli problém, což bylo vidět i ve čtvrtfinále s Jihlavou, když ve skoro každém zápase vstřelili gól. Je to skvělé, že mladí dostávají šanci.

Vybavíš si nějaký nejlepší moment nebo období, které se ti vryly do paměti?

Určitě období po vánoční pauze, kdy jsme měli dlouhou bodovou sérii. To bylo něco neuvěřitelného, protože ať jsme hráli proti komukoliv, tak jsme většinou vyhráli. Bylo to super.

Teď se však pod Radobýlem loučíš. Co ti bude na Litoměřicích nejvíc chybět?

Bude mi chybět všechno. V kabině jsem nezažil lepší partu a kluci mi budou moc chybět.