31. 3. 2021 | Filip Hulín

Ostrostřelec Miškář: Bolí to! Musíme se poučit. Ale play-off hodnotím pozitivně

Stadion v sedmém utkání na ledě Jihlavy padl 3:1 a sezona pro něj skončila. Jediným střelcem Litoměřic byl Patrik Miškář, který ve 29. minutě vyrovnal průběžné skóre. Remízový stav ale netrval dlouho a Jihlava za minutu a půl opět odskočila. ,,Když jsme vyrovnali, tak měla být Jihlava dole. Ale bohužel jsme udělali chybu, Dukla vstřelila gól, dostala se na koně a my se už do zápasu nevrátili,“ popsal klíčový moment utkání nejproduktivnější hráč play-off. Čtvrtfinálová porážka ho hodně mrzela. ,,Bolí to," přiznal produktivní forvard.

S Jihlavou jste nakonec padli 4:3 na zápasy. Jaké jsou tvé pocity ze série s odstupem času?

Bolí to. Vedli jsme 3:1 na zápasy a byli dvě minuty od postupu, bohužel jsme dostali smolný gól. I v pátém utkání v Jihlavě jsme vedli 2:1 po dvou třetinách a nedokázali to dohrát do vítězného konce. Bohužel se z toho musíme poučit. Všem klukům to do dalších sezon určitě dalo hodně a kdyby se série hrála za dva nebo tři roky, tak bychom vyhráli.

Před utkání jste měli v kabině přichystané vzkazy od fanoušků. Namotivovalo vás to ještě víc?

Bylo to skvělé. Fanoušci bohužel nesmí na stadion, ale tohle nám pomohlo. Každý si přečetl všechny vzkazy. Je škoda, že to nakonec nevyšlo.

Po vyrovnávacím gólů jste vzápětí inkasovali. Byl to rozhodující moment zápasu?

7+10
Takovou bilanci zaznamenal Patrik Miškář v play-off.

Určitě. Když jsme vyrovnali, tak měla být Jihlava dole, ale bohužel jsme udělali chybu a soupeř vstřelil gól, dostal se na koně a my se už do zápasu nevrátili.

Utkání navíc vysílala Česká televize. Necítili jste větší tlak?

Necítili. Každý se s tím musí vypořádat, i když to je poprvé. Všichni se mohli zviditelnit, což je dobře i pro litoměřický hokej.

Odehráli jste dvanáct utkání ve dvaceti dnech. Nedocházeli vám už v posledních zápasech síly?

Neřekl bych, že nám došly síly. Od pátého zápasu jsme přestali dávat góly. Ve zbytku série jsme vstřelili v zápasech pouze dva góly, s čímž je těžké vyhrávat, ještě když náš tým byl schopný dávat pět gólů za zápas.

Projevily se za stavu série 3:1 jihlavské zkušenosti?

My jsme měli prokázat více zkušenosti, hlavně v šestém utkání na domácím ledě. Jihlava hrála bez brankáře a my měli puk na hokejkách, ale místo toho, abychom to podrželi, tak jsme puk zbytečně vyhodili.

Po celou dobu série vám chyběli Matěj Beran, Martin Kadlec a v šestém zápase i Tomáš Svoboda. Dopadla by série jinak, kdyby byli všichni fit?

Podle mě stoprocentně. Všichni jsou to zkušení hráči. Matěj Beran má za sebou několik extraligových sezon. Tomáš Svoboda je extraligový šampion a Martin Kadlec vyhrál nejlepšího střelce první ligy. Jsou to rozdíloví hráči. Bohužel. Stalo se a my museli bojovat bez nich.

Skončili jste před branami semifinále. Jak celkově zhodnotit play-off?

Určitě pozitivně. Plno hráčů nemělo s play-off zkušenost a i když jsme hráli pátý zápas se Sokolovem, tak jsme ho zvládli skvěle. Bohužel jsme to nedokázali dotáhnout do konce a postoupit.