30. 3. 2021 | Vít Trubička

Konec mrzí! Přesto je úspěch, že jsme se tak dlouho drželi, říká Martin Procházka

Sedmé čtvrtfinálové, a bohužel poslední klání Stadionu v této sezoně okomentoval jeden z produktivních útočníků Martin Procházka. Ten se v rozhodujícím utkání blýskl asistencí na jediný gól Litoměřic, vidět ale byl i v dalších střeleckých příležitostech. „Ani se nedá popsat, jak moc konec mrzí. Pro celé Litoměřice je ale úspěch, že jsme s takovým soupeřem drželi krok, pro mladé hráče to musí být velká zkušenost,“ konstatovala opora kališnických útočných řad.

Dlouho jste sahali po postupu, nakonec je bohužel sezona u konce. Jak moc to mrzí?

Mrzí to extrémně, ani se nedá popsat jak moc. Za stavu 3:1 jsme měli dva mečboly, bohužel se to takhle otočilo.

Kde podle tebe nastal zlom v celé sérii, že ji Jihlava nakonec uhrála ve svůj prospěch?

Myslím, že zlom nastal v pátém utkání, kdy Dukla dokázala snížit v sérii na 3:2. V příštím zápase u nás jsme byli dokonce dvě minuty od semifinále, to také mohl být rozhodující okamžik, ve kterém možná zahrála roli i psychika. Bohužel to dopadlo, jak dopadlo.

Přesto jste o postup bojovali až do poslední možné chvíle, navíc s takhle mladým týmem. Jak cenné to nakonec je i vzhledem ke zkušenostem pro mladší hráče?

Je to enormně cenné. Nechci říkat, že jsme nečekali, že budeme takhle dlouho s Jihlavou hrát. Myslím si ale, že jsme ukázali, že to tady má smysl. Pro kluky to musí být obrovská zkušenost, dokázali si, že můžou hrát s týmy, jako je Jihlava, porážet je v play-off, zvedat si sebevědomí, vyhranost. Celkově pro Litoměřice je velký úspěch, že jsme dokázali s takovým soupeřem držet krok i po předkole, kdy jsme měli pět zápasů v nohách.

V sedmém utkání i celé sérii vás hodněkrát podržel Tomáš Král, který předvedl velké množství povedených zákroků. Jak důležitá byla jeho opora?

Celkem dost důležitá. Gólmana potřebujeme a v play-off je to jeden z nejdůležitějších faktorů.

Dařilo se vám především ve druhé třetině, ve které jste i vyrovnali. Věřili jste si na obrat v utkání?

Ano, věřili jsme. Měli jsme nějaký tlak, nějaké šance. Bohužel, soupeře také podržel gólman. A o tom to play-off je. Není to jen o tomto zápase, už dříve v sérii jsme měli řadu šancí, které jsme měli proměnit.

Jak těžké bylo celé play-off po psychické i fyzické stránce? Jak sérii se Sokolovem, tak i s Jihlavou jste odehráli na maximální možný počet zápasů.

Play-off je náročné, ale kvůli tomu to děláme a baví nás to. Celý rok se tu maká, abychom se dostali do vyřazovacích bojů. Ty jsme si letos užili naplno, využili jsme všechny možné zápasy.

Jaký bude tvůj program v následujících dnech? Vydechneš si trochu nebo zregeneruješ, když víš, že už je sezona za tebou?

Ještě vůbec nevím. Nad tím jsem nepřemýšlel, chtěl jsem, abychom postoupili a od toho se odvíjely i nejbližší plány.