29. 3. 2021 | Filip Hulín

Bek Jebavý po prohře: Obrovská smůla! Sedmý zápas? Musíme hrát trpělivě a v klidu

Stadion šestý zápas na domácím ledě nezvládl a série se za stavu tři tři přesouvá do Jihlavy, kde rozhodne poslední zápas. Kališníkům chyběly necelé dvě minuty k postupu do semifinále, Dukla ale nakonec vyrovnala a ve druhém prodloužení rozhodla. ,,Byl jsem na střídačce, protože jsem si sednul po přechozím střídání a pořádně jsem gól neviděl. Koukali jsme se na to po zápase a puk se hráči šťastně odrazil přímo na hokejku,“ popsal gól obránce Jiří Jebavý.

Utkání trvalo téměř 90 minut. Hrál jsi někdy podobně dlouhé utkání a jak jste na tom byli fyzicky a psychicky?

Takto dlouhé utkání jsem v blízké době nehrál. Bylo to náročné, člověk je vždy v takovém laufu, že už jede automaticky. Řekl bych, že se nám to rozleží v hlavě později, musíme se dát dohromady a vyhrát sedmý zápas v Jihlavě.

Vyrovnávací gól jste inkasovali necelé dvě minuty před koncem. Co se tam stalo z tvého pohledu?

Byl jsem na střídačce, protože jsem si sednul po přechozím střídání, a pořádně jsem gól neviděl. Koukali jsme se na to po zápase a puk se hráči šťastně odrazil přímo na hokejku.

S Jihlavou jste nakonec padli ve druhém prodloužení. Jak bys zápas zhodnotil?

Obrovská smůla pro nás. Ještě dvě minuty před koncem jsme měli postup na naší straně, bohužel jsme Jihlavu nechali srovnat. V prodloužení nás hráči soupeře trochu tlačili a v prodloužení jim to tam spadlo. Před tím vyrovnávacím gólem dvě minuty před koncem jsme to měli umlátit za každou cenu a bohužel rozhodne sedmý zápas. Je to velké zklamání.

26:43
Tolik času strávil na ledě obránce Jiří Jebavý.

Byli jste dvě minuty od postupu. Může se tento zápas nějak projevit na týmu psychicky?

Doufám, že ne. Máme v týmu zkušené hráče, je to hokej, to se stává. U mladších hráčů to bude na nás, abychom jim řekli, co a jak. Nesmíme si z toho dělat hlavu, pořád není rozhodnuto.

Již v první třetině jste přišli o dalšího zkušeného útočníka Tomáše Svobodu. Podepsalo se to nějak na vás?

Podepsalo se to na nás. Už jsme přišli o Matěje Berana, nyní o Tomáše Svobodu, oba jsou zkušení hráči a tahouni v útoku, takže je to znát. Musíme si s tím nějak poradit. Poslední dva zápasy nás ničí jejich brankář, protože šancí máme spoustu.

V prodloužení byla k vidění bitka, kterou nakonec Patrik Marcel vyhrál. Nakoplo vás to?

Vždy to tým nakopne, protože tam jsou zase nějaké emoce navíc. Bohužel jsme to v žádný gól nepřetavili.

Budete dávat rady mladším hráčům? Přece jen je to jejich první play-off mezi muži a hned sedmý zápas.

Už to probíhá celé play-off. Snažíme se jim dávat rady a občas i kázání. Není čas vymýšlet něco navíc, musí se hrát co nejvíce jednoduše a dohrávat každý souboj. Mladší hráči musí bruslit kolem nich, co nejvíce je unavit, srážet se a klidně vstřelit nějaký gól.

Co je třeba si vzít z předchozích šesti zápasů do toho posledního rozhodujícího?

Musíme hrát trpělivě a v klidu. Brát to jako další zápas, předvádět naši hru. V základní hrací době hrajeme dobře, taktika nám vychází a musíme věřit, že nám to tam napadá. Důležité je dobře zregenerovat, abychom tam vyhráli a postoupili do semifinále.