26. 3. 2021 | Martina Kramerová

Útočník Stehlík po prohře: Měli jsme hodně šancí a zklamali v produktivitě

V pátém zápase proti Jihlavě vstřelil branku, která Stadionu zajistila průběžné vedení. Gólový příspěvek Lukáše Stehlíka ale nakonec na výhru nestačil. Kališníci čtyřikrát inkasovali a prohráli 4:2. „Měli jsme hodně šancí a zklamali v produktivitě. Soupeře nakopl vyrovnávací gól, navíc pak hned dal další. My jsme sice dělali, co jsme mohli, ale už to tam nepadlo,“ zhodnotil duel autor druhé branky Litoměřic.

Kališníci měli v pátém zápase čtvrtfinále proti Jihlavě mečbol, byl to ale soupeř, který zaznamenal úvodní trefu. V čase 13:19 překonal Tomáše Krále Dundáček a Stadion musel dotahovat. O pár vteřin později však zaúřadoval Matěj Toman a díky prudké dělovce z pravého kruhu vyrovnal. Ve stejné minutě Litoměřičtí otočili vývoj, když Lukáš Stehlík po přihrávce zpoza domácí klece nezaváhal a rozvlnil síť za Žukovovými zády.

Gólově to ale bylo ze strany Litoměřic vše, Jihlava naopak v závěrečném dějství vsítila tři branky a snížila stav série na 2:3. „Myslím si, že do zápasu jsme vstoupili lépe než minulé utkání, ale nakonec jsme si ho bohužel sami prohráli,“ řekl po prohrané bitvě Stehlík.

16:49
Takový icetime měl Lukáš Stehlík v páté bitvě proti Jihlavě.

Zároveň vyjmenoval klíčové okamžiky, které ke druhé porážce v sérii vedly. „Soupeře nakopl vyrovnávací gól, navíc pak hned dal další. My jsme sice dělali, co jsme mohli, ale už to tam nepadlo. A Jihlava zaslouženě vyhrála,“ doplnil své hodnocení mladý forvard.

Jako hlavní příčinu prohry označila litoměřická patnáctka především slabší koncovku. „Měli jsme hodně šancí a zklamali v produktivitě,“ mrzelo Stehlíka.

Na druhou stranu podle něj ale rozhodně není nic ztraceno. „Nesmíme si z porážky nic dělat, pořád vedeme 3:2. My musíme jednou a oni dvakrát,“ burcoval osmnáctiletý hokejista.

Aby Stadion udělal na domácím ledě poslední krok, musí ale některé věci zlepšit. „Musíme proměňovat šance a zlepšit hru v obranném pásmu. Musíme vyndávat puky z obranného pásma, protože nám to tam tentokrát několikrát zachytili a byly z toho šance,“ uzavřel střelec druhé branky.