25. 3. 2021 | Filip Hulín

Gól po dlouhé pauze? Jsem rád, že jsem to prolomil, říká střelec Jícha

Stadion ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové sérii porazil Jihlavu a je krůček od postupu do semifinále. Jedním ze střelců byl i Josef Jícha, který ve 45. minutě zvyšoval na 4:1. ,,Začátek zápasu byl od nás ospalejší, moc jsme nebruslili a oni na nás vletěli. Druhá třetina už byla lepší a ve třetí periodě jsme je začali přehrávat, vstřelili jsme tři góly, zaslouženě vyhráli a dělí nás výhra od postupu,“ zhodnotil utkání litoměřický útočník.

Po výhře 5:2 nad Jihlavou jste krůček od postupu do semifinále. Jak vypadal čtvrtý duel série z tvého pohledu?

Začátek zápasu byl od nás ospalejší, moc jsme nebruslili a oni na nás vletěli. Druhá třetina již byla lepší a ve třetí periodě jsme je začali přehrávat, vstřelili jsme tři góly, zaslouženě vyhráli a dělí nás výhra od postupu.

Dukla získala v první třetině vedení, což se v předchozích dvou zápasech nestalo. Ovlivnilo to nějak tým?

Neměli jsme dobrý začátek, ale nesložili jsme se po tom, co se Jihlava dostala do vedení. Naštěstí jsme rychle srovnali.

Soupeř měl opět o téměř dvacet střel více. Snažíte se jejich častou střelbu nahrazovat bojovností a obětavostí?

17:17
Tolik času strávil na ledě Josef Jícha při čtvrtém zápase proti Jihlavě.

Oni jsou favoriti a snažili se střílet z každé pozice, my se snažíme co nejvíc střel zblokovat. V celé sérii nás drží gólmani, kteří předvádějí skvělé výkony.

Po předčasně ukončené první třetině se šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Co jste si řekli v kabině?

Řekli jsme si, že to musíme trošku uklidnit, nesmíme být nervózní na puku a začneme hrát, jako jsme hráli v předchozích zápasech.

Tobě se podařilo vstřelit gól po téměř čtyřech měsících. Jsi rád, že jsi to konečně prolomil a jak ta situace vypadala?

Samozřejmě jsem rád, že jsem to prolomil a navíc to byl celkem pěkný gól. Doufám, že mi to tam začne padat víc. Lukáš Válek mě tam pěkně našel a já si puk posunul dopředu, natlačil se před obránce a poslal kotouč pod horní tyč.

Jihlava deset minut před koncem snížila na rozdíl dvou branek a začala vás tlačit. Nezačali jste se trochu strachovat o výsledek?

Pořád jsme měli náskok dvou gólů, trenér nás uklidňoval. Snažili jsme se hrát pořád stejně a gól na 5:2 je definitivně položil.

Dělí vás jedna výhra od postupu do semifinále. Bude právě ta poslední výhra nejtěžší?

Říká se, že poslední krok je ten nejtěžší a Jihlava si určitě uvědomuje, že byla v sérii favorit, takže na nás v dalším zápase vletí a my budeme muset vstřelit gól třeba v přesilovkách, které nám jdou. Musíme hrát jako minulé zápasy a věřím, že postoupíme.