25. 3. 2021 | Vít Trubička

První mečbol pro Stadion! Podaří se kališníkům poprvé postoupit do semifinále?

Jihlavská CZ Loko Aréna může být svědkem historického okamžiku, kališníci mají docela velkou šanci postoupit mezi čtveřici nejlepších, a to vůbec poprvé od jejich postupu do Chance ligy. Proti nim ale stojí soupeř, který má velkou motivaci zabrat a znepříjemnit Litoměřickým cestu sérií. Přesto, povede se už nyní Stadionu ukončit sérii a postoupit?

Čtvrtfinálová série mezi Litoměřicemi a Jihlavou už má za sebou čtyři zápasy. V prvním utkání se dařilo lépe Dukle, která zvládla třetí třetinu. Skóre otevřel v 46. minutě Jiří Fronk, o osm minut později upevnil vedení Jihlavy Josef Skořepa. Litoměřické snížení v podobě trefy Jana Holého přišlo až třináct vteřin před závěrečnou sirénou, a proto už k vyrovnání nedošlo.

Radost Jiřího Jebavého ze vstřeleného gólu

Od druhého zápasu už ale začaly sérii vládnout Litoměřice. Ve všech třech zápasech navíc dokázaly zvítězit o tři branky. Klíčová pro Stadion vždy byla třetí třetina, ve které dokázal svému soupeři odstoupit. V prvním z této trojice byl dlouho stav 1:1 po trefách Matěje Berana a následné reakci Matěje Pekra. Až ve třetí periodě se zvládli prosadit Martin Procházka, Patrik Miškář a Peter Jánský a Stadion díky tomu zvítězil.

V úvodním boji, který hostila Kalich Arena, se jako první prosadil už v samém počátku Jakub Konečný, na což o chvíli později navázal Tomáš Urban. Pak se strhla mela, jejíž výsledkem bylo jihlavské vyrovnání. Urbanovu střelu opětoval Daniel Kolář. Později reagoval na gól Lukáše Válka Jakub Illéš. Vyrovnávací gól pak padl z hole Tomáše Čachotského. Ve třetí třetině se opět Litoměřickým povedlo umístit třikrát puk za Žukovova záda, nejprve od Patrika Miškáře, posléze Matěje Tomana a Tomáše Svobody.

Počátek posledního zápasu vyšel o něco lépe Jihlavským, což vyústilo v úvodní gól Jakuba Illéše. Stadionu se ale povedlo rychle vyrovnat trefou Patrika Miškáře, což byl podle trenéra Daniela Tvrzníka klíčový moment zápasu. Kališníkům se poté povedlo odstoupit díky dvěma gólům Jana Holého a jedné Josefa Jíchy. Naději Jihlavě vykřesal Tomáš Harkabus, avšak její poslední plamínek definitivně sfouknul Tomáš Urban a Litoměřičtí se dostali do trháku.

Kališníkům se daří v produktivitě. V TOP 10 mají sedm hráčů

Tabulka produktivity play-off se letos vyvíjí poněkud zajímavě. V nejlepší desítce jsou jen hráči Litoměřic a Vsetína, přičemž Stadionu patří první čtyři pozice. S odstupem se na čele drží Patrik Miškář s patnácti kanadskými body a Jan Holý, který má o pouhý bod méně. Trojice dalších hráčů má také na svém kontě devět bodů.

-4
Jihlavští mají rezervy především v obranné fázi. Ve statistice +/- se například příliš nedaří exkališníkovi Janu Strejčkovi.

Jihlavskou ofenzivu pak vede Tomáš Čachotský. Dosud se mu povedlo nasbírat jeden gól a čtyři asistence. Nejlepším střelcem je ale Jakub Illéš, který se dokázal dvakrát prosadit, což doplnil jednou nahrávkou a v produktivitě je na druhém místě. Tři zápasy odchytal Maxim Žukov, přičemž jeho úspěšnost se zastavila na 85,90 %. Jedno utkání pak zbylo na Jana Brože s úspěšností ve výši rovných osmdesáti procent.

Podaří se Litoměřickým zvládnout i čtvrté utkání v řadě a dostat se tak poprvé od svého postupu do Chance ligy do semifinále? Jihlavští se určitě nebudou chtít vzdát a za každou cenu se budou chtít vrátit zpět do série. I tento zápas bude možné sledovat živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com. Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.