16. 3. 2021 | Vít Trubička

Všechno nebo nic! Klíčový duel o čtvrtfinále je tady

Co čert nechtěl, bohužel nastalo. O postupu do čtvrtfinále mezi Litoměřicemi a Sokolovem rozhodne klíčový pátý zápas. Jeho vítěz se pak může radovat z postupu mezi nejlepší osmičku, poraženému končí sezona. Podaří se kališníkům ovládnout třetí zápas a dotáhnout sérii do úspěšného konce?

Po dvou výhrách v řadě třetí bohužel nepřišla. Litoměřičtí v posledním vzájemném klání ještě na začátku závěrečné třetiny prohrávali o dvě branky. A to po trefách Víta Křemena a Jaromíra Kverky. Stadionu se ale opět povedlo v průběhu třetí periody vyrovnat zásluhou Patrika Miškáře, který dopravil dva kotouče za záda Jakuba Neužila.

Stejně jako v prvním vzájemném utkání série, i v tomto přišlo na řadu prodloužení. Zároveň ale padl jediný gól, o který se postaral sokolovský Jan Pohl. Baníku se povedlo vyrovnat sérii a vynutit si tak rozhodující pátý duel.

Kališnická týmová porada při přerušení posledního utkání v Sokolově.

Prodloužení nevyšlo kališníkům ani v prvním utkání, naopak další dvě dokázali ovládnout. V prvním z nich smetli Sokolov vysoko 4:0, v druhém pak soupeře přestříleli 7:5 a měli tak před sebou první mečbol. Ten ovšem nevyužili. Ve všech zápasech byla pro Litoměřické nejdůležitější třetí třetina. Právě v ní dokázali vstřelit deset gólů z patnácti, které mají na kontě.

Díky dvěma gólům z posledního zápasu se dostal do čela litoměřického bodování Patrik Miškář. Celkově tak dokázal nasbíral tři góly a čtyři gólové asistence. O pouhý gól méně má na svém kontě Matěj Beran. Pět kanadských bodů pak dokázala zapsat dvojice hráčů. Prvním z nich je díky dvěma gólům a třem asistencím Tomáš Svoboda, druhým Jan Holý s jednou trefou a čtyřmi nahrávkami.

Za Sokolovské se nejvíc daří Janu Pohlovi, který si v prodloužení předchozího zápasu připsal první trefu v play-off. Předtím ale nasbíral čtyři asistence a je tak v čele baníkovské tabulky produktivity. O jeden bod méně má ale dvojice hráčů Sokolova, kterými jsou David Tůma se třemi góly a jednou asistencí a Jaromír Kverka, shodně se dvěma trefami a dvěma nahrávkami. Navzdory předpokladům se ale moc nedaří gólmanu Jakubu Neužilovi, který má nejnižší úspěšnost zákroků ze všech maskovaných mužů, kteří do play-off zasáhli. Činí 90,97 %.

Zvládne Stadion závěrečné utkání předkola play-off vítězně a zopakuje si po dvou letech čtvrtfinálovou sérii s jihlavskou Duklou? Podle elitního forvarda Matěje Berana pro to kališníci udělají všechno, především je třeba proměňovat více šancí. Duel o všechno začíná v Kalich Areně standardně v 17 hodin. I tento zápas bude možné sledovat utkání živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com. Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.