11. 3. 2021 | Filip Hulín

Bek Jebavý: Po herní stránce to nebylo špatné utkání! Rozhodla produktivita

Stadion v úvodním zápase předkola play-off nestačil na Sokolov a Baník se tak ujal vedení v sérii hrané na tři vítězná utkání. Kališníci svého soupeře výrazně přestříleli, na první gól ale čekali čtyřicet pět minut. ,,Střeleckých pokusů jsme měli hodně a buď to chytl gólman nebo jsme to netrefili. V příštím zápase musíme střílet ještě víc, zbytečně nekombinovat a snad nám to tam začne padat,“ popsal důvody střeleckého trápení Jiří Jebavý.

Hned v úvodu jste inkasovali gól při vlastní přesilovce. Jak jedna z klíčových situací vypadala z tvého pohledu?

Popravdě ani přesně nevím, jak to tam padlo, bylo tam několik odrazů a najednou jsem viděl puk v bráně. Byl to takový smolný gól.

Na konci první třetiny byl vyloučen do konce utkání Matěj Beran. Jak to ovlivnilo tým a jak moc právě takový hráč chyběl?

Matěj nám určitě chyběl v přesilovkách, přece jen je to nejproduktivnější hráč ligy, umí dát gól i nahrát. Možná kdyby tam byl, tak bychom dali tu potřebnou jednu branku navíc, ale bohužel tak to prostě bylo a museli jsme se s tím smířit.

Stadion sice zvládl dotáhnout dvougólové manko, na první branku ale čekal více jak čtyřicet pět minut. Čím to?

Střeleckých pokusů jsme měli hodně a buď to chytl gólman nebo jsme to netrefili. V příštím zápase musíme střílet ještě víc, zbytečně nekombinovat a snad nám to tam začne padat.
16:34
Tolik času strávil na ledě v prvním utkání předkola play-off Jiří Jebavý.

Sokolov měl v závěru druhé části hry k dispozici trestné střílení. Jak důležité byla chycená penalta vzhledem k dalšímu průběhu utkání?

Určitě to bylo velmi důležité, protože kdyby Sokolov přidal další gól, tak by byl vývoj zápasu jiný. Takhle se nám to podařilo minutu před koncem srovnat, ale bohužel jsme dostali branku v prodloužení.

V utkání bylo mnoho vyloučení. Nastavili rozhodčí přísný metr nebo byl zápas od začátku nervózní?

Bylo to dneska přísnější. Vyloučení tam bylo spoustu, bylo to takové rozkouskované, samá oslabení a přesilovky.

Přes veškeré snahy i vyrovnání jste nakonec prohráli v prodloužení a prohráli. Jak bys utkání zhodnotil jako celek?

Utkání rozhodla produktivita, protože se nám vůbec nedařilo v koncovce. Soupeře jsme výrazně přestříleli ale góly nám tam nepadly. Na začátku jsme bohužel dostali smolný gól, což nás trošku rozhodilo, přece jen je to první zápas play-off a potřebovali jsme se z toho oklepat. Myslím si, že jsme byli lepším týmem, ale rozhodla koncovka.

Je něco, co si z utkání vzít a co musíte do dalšího zápasu zlepšit?

Plán, se kterým jsme šli do zápasu, z pohledu zakládání útoku a středního pásma, fungoval. Musíme v tom pokračovat, nesmíme si z toho dělat hlavu, že se prohrál zápas. Pořád je to pouze první zápas v sérii a stále se nic neděje, série ještě může být dlouhá. Musíme hlavně začít dávat góly. Myslím si, že po herní stránce to nebylo špatné utkání, ale rozhodla naše produktivita.