27. 2. 2021 | Filip Hulín

Stadion po dlouhé době míří do Slezska! Dokáže vyzrát na rysy z Frýdku-Místku?

Stadion v rámci 31. kola míří na led dalekého Frýdku-Místku. Rysi se na poslední chvíli ještě snaží prodrat do play-off, když se momentálně nachází na nepostupové třinácté příčce tabulky, pouhé tři body za Ústím. Frýdek-Místek navíc vyhrál poslední tři utkání a kališníky rozhodně nečeká nic lehkého. Dokáže Stadion navázat na poslední výhru proti Slavii?

Porovnání týmů

13. místo (39 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (50 bodů)
88:102
Skóre
110:101
Ondrej Šedivý (14+16)
Nejproduktivnější hráč
Matěj Beran (14+29)
Ondrej Šedivý (14 gólů)
Nejlepší střelec
Patrik Miškář (19 gólů)
Filip Haman (1+17)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (3+15)
David Honzík (95,38 %)
Tomáš Suchánek (90,76 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (89,57 %)
Adam Beran (89,41 %)
Frýdek-Místek – Sokolov 6:2
Poslední utkání
Litoměřice – Slavia 7:4

Rysům se v posledních zápasech daří, když si postupně dokázali poradit se Vsetínem, Havířovem a Sokolovem a na poslední chvíli se ještě zkouší procpat do předkola play-off. Kališníky tedy nečeká lehký souboj.

Jediný vzájemný zápas se odehrál před měsícem v Kalich Areně a Stadion dokázal toto utkání zvládnout a zvítězil 4:1, když se dvakrát trefili Berka a Procházka.

Stadion si v posledním vzájemném utkání s Frýdkem-Místkem poradil a vyhrál 4:1.

Týmové bodování Frýdku-Místku vede Ondrej Šedivý, který nasbíral čtrnáct gólů a šestnáct asistencí. O tři body za ním je zkušený matador Milan Mikulík, který má na svém kontě devět přesných tref a osmnáct nahrávek. Dvojciferný počet gólů ještě má David Klimša, a to celkem dvanáct.

Nejproduktivnějším zadákem týmu je Filip Haman, jenž vstřelil jeden gól a sedmnáctkrát přihrál. O sedm bodů za ním je bývalý kališník Patrik Husák, třicetiletý obránce si připsal jednu přesnou trefu a deset nahrávek.

V brance rysů se nejčastěji objevuje Tomáš Suchánek, který odchytal jednadvacet utkání s úspěšností téměř 91 %. V posledních dvou zápasech se v brance objevil bývalý brankář extraligového Litvínova David Honzík, jenž vychytal dvě výhry a jeho úspěšnost se pohybovala kolem 95 %.

Stadionu se daří. Připíše si proti rysům druhou výhru v řadě?

Kališníci zatím zažívají skvělou druhou polovinu soutěže. Dokázali totiž vyhrát z posledních patnácti zápasů hned jedenáct a posunuli se v tabulce na sedmou příčku. Na přímý postup do play-off ztrácí pět bodů. V posledním zápase přijela do Kalich Areny pražská Slavia. Stadion předvedl velmi dobrý výkon a zvítězil 7:4.

Kanadské bodování týmu vede Matěj Beran, který je zároveň se čtyřiceti třemi body nejproduktivnějším hráčem celé ligy. Na záda mu dýchá Patrik Miškář, jenž zaznamenal devatenáct branek a jednadvacet nahrávek. V posledních zápasech se navíc daří i Martinu Procházkovi. Litoměřický útočník v posledních osmi zápasech vstřelil osm gólů. Nejproduktivnější obránce je Jan Holý, ten má na svém kontě tři přesné trefy a patnáct asistencí.

Dokáže Stadion navázat na domácí výhru proti Slavii? Úvodní buly padne v 17:00. Zápas lze sledovat živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com. Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.