17. 2. 2021 | Martina Kramerová

Obránce Marcel po výhře: Chceme play-off a jdeme si za tím

V duelu proti Porubě strávil Patrik Marcel na ledě takřka dvacet minut, ve kterých se činil v zadních řadách a navíc zapsal několik střel i povedených bloků. I díky jeho dobré hře se tak Stadion mohl po duelu s Toraxem radovat z vítězství. Po utkání nešetřil řízný obránce slovy chvály. „Výhra je super. Předvedli jsme dobrý výkon a získali tři body. Skvěle navíc zachytal Tomáš Král, který nás podržel,“ hodnotila vítězství litoměřická čtyřiačtyřicítka.

Chance se liga se po reprezentační přestávce znovu rozběhla a Stadion na svém ledě přivítal Porubu. Kališníky více než týdenní pauza nepoznamenala a proti Toraxu natáhli vítěznou sérii už na šest zápasů. Po závěrečné siréně tak měl z výkonu i výsledku velkou radost i Patrik Marcel, který po celý duel tvrdil muziku v obraně a přispěl k tomu, že Litoměřice ani jednou neinkasovaly.

„Výhra je super. Na začátku zápasu to z naší strany sice nebylo ono, protože jsme z toho přes reprezentační pauzu trochu vypadli. Ale postupně jsme se do toho dostali, předvedli dobrý výkon a získali tři body,“ radoval se z výhry Stadionu řízný obránce.

Triumf se začal rodit až ve druhé třetině, do té doby na světelné tabuli svítilo bezbrankové skóre. Jedna nula na ní však i zůstala. Kališníci totiž nedostali ani jednu branku. Velkou zásluhu na tom podle Marcela měly bloky a zblokované střely, ale také Tomáš Král v brance. Ten za svá záda totiž nepustil jediný puk.

„Úspěšné bloky a zblokované střely byly jedním z klíčů k vítězství. Hodně toho jako vždycky zblokoval Honza Výtisk, který je pro nás nejen v tomhle směru skvělým vzorem. Musím pochválit i brankáře Tomáše Krále, který skvěle zachytal a podržel nás,“ uvedla litoměřická čtyřiačtyřicítka.

Svěřence trenérů Bruka a Tvrzníka nezastavila na cestě za vítězstvím ani pauza. Během ní výborně potrénovali a hned vzápětí vytěžili tři body. „Trenéři nám připravili skvělý tréninkový týden. Trénovali jsme hodně tvrdě a vyplatilo se. Na začátku to nebylo ono, ale postupně se to zlepšilo. V zápase sice byly momenty, kdy nás soupeř zavřel v obranné třetině, ale my si to pohlídali,“ řekl zkušený zadák.

Parádní triumf 3:0 byl šestým zápasem v řadě, co pro kališníky skončil vítězně. A recept na úspěch? Ten je podle Marcelových slov jednoduchý. „Play-off! Chceme play-off a jdeme si za tím.“

Teď Stadion čeká další náročný soupeř. Zajíždí totiž na Vysočinu, kde změří síly se čtvrtou Jihlavou. „Musíme hrát svoji hru, kterou hrajeme v posledních zápasech. Osvědčila se nám, takže v ní chceme pokračovat a zase se snažit urvat co nejvíc,“ uzavřel šestadvacetiletý obránce.