8. 2. 2021 | Filip Hulín

Pohled do statistik: Stadion se vyšvihl do první osmičky! Sází na parádní ofenzivu

Stadionu se v posledních zápasech dařilo a od začátku nového kalendářního roku se postupně vyšplhali na 8. příčku tabulky, která zajišťuje postup do předkola play-off. Nejproduktivnějším hráčem Stadionu i celé ligy je Matěj Beran, který nasbíral již čtyřicet bodů. V závěsu za ním je Patrik Miškář, ten je nejlepším střelcem týmu. Kapitán Jan Výtisk dostává své pověsti a je nejlepším "blokařem" Chance ligy. Jak si Litoměřičtí vedou z pohledu dalších statistik?

Stadion se po dvaceti sedmi odehraných zápasech nachází v tabulce na osmé pozici se čtyřiceti čtyřmi body. Kališníci nasbírali patnáct výher a dvanáct porážek. V posledních zápasech se jim navíc daří, když dokázali získat patnáct bodů z pěti zápasů a vyšvihli se na postupové příčky pro play-off. Stadion se tradičně opírá o svou ofenzivu, protože nastřílel již sto gólů, což je třetí největší počet z celé ligy.

Kališníkům se v letošní sezoně daří v přesilovkách, když dokázali vstřelit již třicet dva gólů, což je nejvíce z celé ligy. Stadion dokázal ubránit téměř osmdesát procent oslabení a dostat v nich dvacet pět gólů.

Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň Chance ligy je Matěj Beran, který nasbíral čtyřicet bodů za třináct branek a dvacet sedm nahrávek. O tři body méně zaznamenal Patrik Miškář, který je se sedmnácti přesnými trefami nejlepším střelcem týmu. Po zranění se do formy dostal i Martin Procházka, který v posledních pěti zápasech nastřílel sedm branek. Nejproduktivnějším zadákem týmu je Jan Holý, jenž zaznamenal dvě přesné trefy a čtrnáct asistencí. V kanadském bodování mezi obránci mu tak patří šesté místo.

Patrik Miškář je se sedmnácti góly nejlepším střelcem týmu.

Nejvíce času na ledě stráví pětice Matěj Beran, Patrik Marcel, Jan Holý, Tomáš Svoboda a Patrik Miškář, kteří hrají průměrně dvacet minut. Devatenáct minut hraje Lukáš Válek a sedmnáct kapitán Jan Výtisk.

Ve statistice plus mínus je na tom nejlépe Peter Jánský s devíti kladnými body. O bod méně má Vladimír Kremláček. Pět pak zaznamenal Lukáš Pajer a na čtyřech kladných bodech v tabulce účasti na ledě jsou Patrik Marcel a Jan Holý.

Suverénně nejvíce zblokovaných střel zaznamenal Jan Výtisk, a to celkem čtyřicet devět, což je nejvíce z celé ligy. V nejlepší patnáctce této statistiky je hned šest kališníků. Kromě Výtiska i Patrik Marcel, Ondřej Baláž, Jan Holý, Matěj Beran a Jiří Jebavý.

Nejlepším hráčem na vhazování je Lukáš Válek, jenž má úspěšnost přes šedesát dva procent. Nad padesát procent se dostali i Petr Moravec a Patrik Miškář, který je zároveň nejčastějším účastníkem na buly v dresu Stadionu.

Nejtrestanějším hráčem je Patrik Marcel, ten dokázal nasbírat již šedesát devět trestných minut. Třicet dva minut si odseděl Jan Výtisk a třicet Matěj Beran.

Velmi dobře si vedou i projektoví hráči. O tom, jaké mají statistiky, se dozvíte v dalším článku.