3. 2. 2021 | Vít Trubička

Kolín jsme přehráli! To je základ všeho, říká navrátilec Martin Kadlec

První utkání po návratu do Litoměřic má za sebou produktivní útočník Martin Kadlec, který se vrátil po půlroční anabázi v Sokolově a hned se blýskl jednou asistencí. „Už od prvního střídání jsme měli mírně navrch. Potom, co jsme se dostali do vedení, už jsme zápas kontrolovali,“ konstatoval staronový muž v kališnickém trikotu.

Máš za sebou první zápas po návratu do Litoměřic. Jaký pro tebe byl?

Z mé strany to nebylo úplně ideální. Myslím si ale, že po pár trénincích jsem se s tím popral a už to bude jenom lepší. Důležité je, že jsme přehráli Kolín, a to je základ všeho.

Jak jsi se sehrával s novým týmem? Přece jen oproti loňsku došlo k velkým změnám v kádru.

Ať už se tu mění hráči sebevíc, tak je tu stále stejný trenér. Systém se moc nezměnil, sice je trochu inovován, ale pořád tu jsou stejné věci, které se hrály loni i předloni. Sehrávání se pro mě není problém.

Jak se vůbec zrodil tvůj návrat do Litoměřic?

Dva dny před koncem přestupového období jsem v Sokolově požádal, zda by mě nemohli vyměnit. Uvařily se z toho Litoměřice a s tímto přestupem jsem souhlasil.

Stadion zvítězil už počtvrté v řadě. Jak důležité to je vzhledem k blížícímu se konci základní části?

Kluci v posledním kole poskočili na místo zajišťující předkolo play-off. Snad teď na to navážeme a udržíme se co nejvýš.

V tomto utkání jste ale byli první, kdo inkasoval. Záhy jste ovšem srovnali. Bylo to něco, co vás nakoplo do dalšího průběhu zápasu?

Ani bych neřekl. Už od prvního střídání jsme měli v zápase mírně navrch. Bylo možné vidět, že věříme ve vyrovnání, což se také brzo stalo. Následně jsme se dostali do vedení 2:1 a zbytek utkání jsme kontrolovali.

40
střel vyslali kališníci na kolínského gólmana Martina Sejpala.

Zejména ve druhé třetině jste měli velké množství šancí. Co chybělo k tomu, abyste si vypracovali větší náskok?

V této fázi jsme měli odskočit, šancí tam bylo dost. Místo toho jsme dostali na 3:2 a udělali z toho zase zápas. Ale jak říkám, celou dobu jsme to kontrolovali a byli jsme lepší.

Ty sám jsi ve spolupráci s Martinem Procházkou zpečetil vítězství čtvrtou trefou. Jak celá akce vypadala tvýma očima?

Měl jsem puk v rohu a viděl jsem, že všichni Kolínští jdou k mantinelu. Na středu zůstal Prochy sám, tak jsem mu poslal přes hráče trochu prudší nahrávku, ale trefil to výborně. Byl to gól, který uklidnil hru.

V sobotu vás čeká Slavia, která se drží na podobných pozicích jako Stadion. Jak se na tento zápas, patrně jeden z nejdůležitějších v této době, připravit?

Stejně jako na všechny ostatní zápasy. Podíváme se na video a půjdeme do toho s hokejem, jakým se prezentujeme celou dobu. Doufám, že ten zápas vyhrajeme. Já osobně mám zápasy proti Slavii rád a strašně se na to těším.