24. 1. 2021 | Martina Kramerová

Premiérový střelec Háva: Gól je super! Dostatečná náplast na prohru to ale není

K bodovému zisku proti Přerovu pomohl Jiří Háva jednou brankou. Přestože se díky trefě ze 14. minuty poprvé zapsal do střelecké listiny dospělých soutěží, po zápase z ní ani neměl příliš velkou radost. Stadion totiž přišel o slibný náskok a nakonec prohrál v prodloužení. Mladý bek tak musel společně s týmem kousat krutou porážku. „Začátek byl dobrý, hráli jsme jednoduchý hokej a vytvářeli si šance, ve druhé třetině jsme hodně faulovali a hráli nezodpovědně, což nás rozhodilo,“ popsal průběh zápasu. „Premiérový zásah? Super pocit, ale dostatečná náplast to není,“ prozradil.

Ačkoliv si kališníci vypracovali v průběhu duelu se Zubry tříbrankový náskok, nedokázali jej udržet a po závěrečné siréně museli spolknout hořkou pilulku porážky. Obránce Jiří Háva prozradil, že obraz litoměřické hry se postupně úplně změnil.

„Začátek byl dobrý. Hráli jsme jednoduchý hokej a vytvářeli si šance. Byli jsme sehraní a hráli týmově. I na střídačce byla dobrá atmosféra, ale pak se to zlomilo,“ řekl mladý bek k první polovině utkání, v níž se Stadionu dařilo.

09:43
Takový icetime měl Jiří Háva v zápase proti Přerovu.

Prozradil i to, proč to v litoměřické hře začalo skřípat. „Ve druhé třetině jsme hodně faulovali a hráli nezodpovědný hokej, což nás hodně rozhodilo. Nehráli jsme, co jsme chtěli,“ uvedl.

Zubři nakonec dorovnali skóre a v prodloužení výsledek otočili ve svůj prospěch. Hávu netěšil ani fakt, že díky projektilu od modré ze 14. minuty utkání zapsal svůj premiérový gól v Litoměřicích i dospělém hokeji. „Byl to sice super pocit, ale dostatečná náplast na bolest z prohry to není. Takže to ani nijak moc neprožívám,“ přiznal devatenáctiletý zadák.

Při své střele, jíž otevřel skóre zápasu, ukázal tvrdou ránu i hodně dobrou mušku. „Viděl jsem, že tam mají dobrý screen, tak jsem vystřelil. Navíc jsem si všiml, že je odkrytá brána, tak jsem to zkoušel trefit do toho místa a vyšlo to,“ popsal důležitý zásah.

Teď se ale bude snažit nechat gól i smolný zápas za sebou a jít do další bitvy s čistou hlavou. Už v pondělí totiž kališníci hostí Kadaň. A Stadion má podle Hávy co vylepšovat. „Prohru si musíme vzít k srdci a poučit se z chyb. Nesmíme být lehkovážní a v kabině se i seřvat, když to bude nutné. Do zápasu musíme jít s čistou hlavou a doufám, že zase konečně urveme výhru,“ uzavřel.