11. 1. 2021 | Martina Kramerová, Kateřina Kubatková

Střelec Urban o své trefě: Už jsem se těšil, až si sednu! Zápas? Měli jsme super nástup

Za Stadion začal hrát až v novém kalendářním roce a proti Kolínu zapsal teprve druhý duel v kališnickém dresu. I přesto dokázal Tomáš Urban vsítit druhou branku Litoměřic a pomoci k vysoké výhře nad kozly i zisku tří bodů. „Do zápasu jsme měli super nástup. Hráli jsme přesně to, co jsme si řekli. Pak jsme polevili. Můj gól? Měli jsme dlouhé střídání. Už jsem se těšil, až si sednu na střídačku,“ usmíval se po vítězství osmnáctiletý útočník.

Kališníci vyrazili do první bitvy nového kalendářního roku s pořádnou vervou a už po první třetině vedli nad Kolínem o dvě branky. První zásah zaznamenal už ve třetí minutě navrátilec Tomáš Svoboda, po něm se zkraje 20. minuty zapsal do střelecké listiny i Tomáš Urban.

„Měli jsme asi trošku přetažené střídání a byli na ledě dvě minuty, takže už jsem byl trošku vyčerpaný. Jakmile mi to David Jindra prostrčil za beka, jeli jsme s Lukášem Pajerem dva na jednoho a já do poslední chvíle chtěl nahrávat. Pak jsem ale viděl, že už se gólman začal přesouvat, tak jsem vystřelil a padlo to tam. Pak už jsem se jen těšil, až si půjdu sednout na střídačku,“ popsal svou trefu s úsměvem střelec druhé branky. Přiznal také, že ho nemine gólové zápisné. „Adam Beran mi už teď něco říkal, kolik se za branku dává. Navíc k tomu přibude klasické zápisné, takže se pěkně prohnu,“ usmíval se.

Libíla se mu také spolupráce s jeho lajnu, ve které nastoupil s Jakubem Konečným a Davidem Jindrou. „Je škoda, že Kuba Konečný nedal gól, protože měl spoustu šancí. Jinak myslím, že se nám dařilo výborně. Dávali jsme si to ve třetině, bruslili jsme. Akorát ve třetí třetině jsme pak trošku polevili,“ přiznal Urban.

Zároveň si pochvaloval, jak se Stadionu povedla úvodní část, které rozhodla o vývoji celého zápasu. „Do utkání jsme měli super nástup a hráli přesně to, co jsme si řekli. Dali jsme rychlé dva góly, což byl skvělý začátek. Soupeře jsme převyšovali v bruslení a celkově ve všem,“ těšilo talentovaného útočníka.

I když také přiznal, že ačkoli kališníci vsítili další tři góly, nedokázali udržet herní projev z první části na takové úrovni, na jaké by si přáli. „V průběhu zápasu jsme potom polevili a mysleli si, že to půjde samo. Začali jsme hrát úplně něco jiného a od půlky druhé třetiny byli jako jiný tým. Ale naštěstí jsme vyhráli, a to je hlavní,“ řekl.

Podle jeho slov byl navíc výsledek pro Kolín celkem krutý. Předvedená hra kozlů totiž výsledku rozhodně neodpovídala. „Výsledek sice hovoří jasně, ale nebylo to zas tak jednoznačné. Soupeř sázel hodně na křížné přihrávky přes střed hřiště. My si ale po první třetině v kabině řekli, že si to musíme pohlídat. Od druhé třetině jsme začali propadávat a nemohli se toho nijak zbavit. Celou třetí třetinu jsme většinou bránili a snažili se ujet do brejku. Kolín nám to určitě nedal zadarmo,“ uvedl osmnáctiletý forvard.

Celkově byl ale se zápasem i výsledkem hodně spokojený. Z týmového i osobního hlediska. Kališníci urvali třetí výhru v řadě a brousí si zuby na další. „Máme třetí výhru v řadě, v kabině je super nálada. Hrajeme výborně jako tým. Navíc se mi povedlo hned ve druhém zápase za Stadion skórovat. Nemůžu si na nic stěžovat. Dostávám čas na ledě a jsem spokojený. Doufám, že v Šumperku zase vyhrajeme za tři body,“ uzavřel.

Foto: Dalibor Kachlík