11. 1. 2021 | Kateřina Kubatková

První výhra v novém roce! Stadion rozstřílel Kolín pěti góly

Stadion si připsal v prvním domácím utkání v novém roce do tabulky Chance ligy tři body. Kališníci od začátku zápasu proti Kolínu na ledě dominovali. Jako první převahu potvrdil ve 3. minutě Tomáš Svoboda. Po něm se dokázali prosadit i mladíci Urban se Stehlíkem. Poslední dvě branky vsítili zkušení litoměřičtí hráči, Patrikové Marcel a Miškář. Kozlové sice kontrovali jednou trefu, víc však nestačili a Stadion urval druhou výhru v řadě.

Kališníci začali utkání mnohem lépe než soupeř a už ve 3. minutě se jim podařilo vsítit první branku. Domácímu celku stačilo pouhých osm vteřin k využití přesilové hry. Matěj Beran nahrál z levého na pravý kruh, kde stál připravený Tomáš Svoboda, jenž bez problémů poslal kotouč za Sejpalova záda.

Nadvláda Stadionu během první třetiny pokračovala. Litoměřičtí si tvořili velké množství šancí, ale dlouho se jim nedařilo prosadit se. Necelou minutu před koncem první dvacetiminutovky se skóre na světelné tabuli změnilo, a opět ku prospěchu kališníků. Tomáš Urban převzal kotouč ve středním pásmu, prokličkoval až na levý kruh, odkud vypálil přesně do odkrytého místa kolínské klece.

V polovině 27. minuty jel na branku kozlů osamocený David Jindra, kterému se však nepovedlo hostujícího gólmana přelstít. Cestou byl ale faulován a sudí nařídili trestné střílení. Ne penaltu se připravil Tomáš Svoboda, jemuž se však proměnit šanci nepodařilo.

V čase 26:58 Litoměřice vstřelily třetí gól. Lukáš Pajer nahrál do středního pásma rozjetému Lukáši Stehlíkovi, a ten puk vypálil z levého kruhu mezi Sejpalovy betony. Navýšil tak kališnické vedení na 3:0.

Ve 32. minutě se na světelné tabuli rozsvítila na stran domácího týmu čtyřka. U pravého mantinelu se ke kotouči dostal Patrik Marcel, který vyslal nekompromisní dělovku přesně pod horní tyčku kolínské klece. Soupeř po této obdržené brance vystřídal gólmana a do hry nastoupil Ondřej Martínek.

Ani v poslední části zápasu kališníci soupeřovu branku nešetřili. V čase 40:50 obdržel na modré lajně přesnou nahrávku Patrik Miškář, jenž prokličkoval až před Martínka a dotlačil ho i s pukem za brankovou čáru. Prázdnou Kalich Arenou se tak mohla rozeznít „Pátá“.

Ani Tomáš Král si proti Kolínu neudržel nulu. Ačkoliv urputně bránil kališnickou klec, na kotouč vypálený z hranice levého kruhu Robinem Martínkem byl domácí brankář krátký. To ovšem na kališnickém vítezství nic nezměnilo.