11. 1. 2021 | Martina Kramerová

Staronové jméno pro Stadion! Tomáš Svoboda zůstane do konce sezony

Do sestavy Litoměřic přibyde jedno staronové jméno. V klubu bude nově až do konce sezony působit odchovanec Tomáš Svoboda. Ten sice patří druholigovému Znojmu a za Litoměřice už hrál v prosinci, vzhledem k tomu, že se druholigová soutěž s velkou pravděpodobností už nerozběhne, bude pokračovat v kališnickém dresu.

Za svůj mateřský klub si Tomáš Svoboda zahrál už v prosinci, kam přišel na výpomoc ze Znojma. Po novém roce měla být restartována druhá liga, kde jeho Orli působí. Protože se tak s velkou pravděpodobností nestane, rozhodli se Znojemští najít hráčům nové angažmá. A Svoboda zvolil právě Stadion.

„Každý asi zná současnou situaci. Vzhledem k tomu, že se druhá liga letos nejspíš nerozběhne, jsme museli všichni ve Znojmě skončit a hledat si jiné angažmá. Řešil jsem nějaké možnosti, ale Litoměřice mi nakonec dávaly největší smysl. Narodil jsem se tu, mám ke klubu nějaký vztah a byl o mě zájem. To jsou asi hlavní důvody toho, že se vracím zpátky,“ řekl o svém příchodu sám Svoboda.

Ostřílený útočník je sice odchovancem Litoměřic, během kariéry ale vystřídal řadu zajímavých klubů. V extralize hrál za Slavii, brněnskou Kometu, Vítkovice, Plzeň, Pardubice a Chomutov. V české nejvyšší soutěži celkem naskočil do 549 utkání s bilancí 149 branek a 137 asistencí. V první lize nastupoval za Havlíčkův Brod a Třebíč. Dohromady nasbíral 96 prvoligových startů (34+42). Tři roky působil i v QMJHL, kde oblékal dres Drummondville Voltigeurs a Acadie-Bathurst Titan.

V mládežnických kategoriích byl pravidelným reprezentantem a na čtyři duely nakoukl i do seniorského A týmu. Loňskou a předloňskou sezonu strávil ve Znojmě, se kterým hrál EBEL ligu. Letos má na kontě 5 zápasů za Znojmo ve druhé lize, 8 duelů za Kometu a 2 prosincová utkání za Stadion.