25. 11. 2020 | Martina Kramerová, Filip Hulín

Nováček Teplý o Jihlavě: Rozhodly přesilovky a nasazení

Premiérový start za Stadion pro něj měl nahořklou příchuť. Útočník Michal Teplý totiž musel společně s novými spoluhráči v utkání s Jihlavou kousat porážku. Kromě krátké anabáze v Boleslavi navíc hrál ostrý duel po hodně dlouhé době. Sám proto přiznal, že se na ledě trochu hledal. „Ostrý zápas jsem hrál asi po půl roce, takže jsem se chvílemi hledal. Ale na to se nechci vymlouvat. Postupně jsem se cítil lépe a lépe a snad to bude jen lepší a lepší. Jihlava? Těžké utkání. Rozhodla koncovka, přesilovky a nasazení,“ hodnotil mladý forvard.

Litoměřice prohrály s Jihlavou vysoko 0:4. Jak bys prohraný duel zhodnotil?

Byl to pro nás těžký zápas, přesně jak jsme čekali. Myslím, že jsme k tomu nepřistoupili tak, jak jsme měli. Navíc jsme dostali dva góly z přesilovek a jeden dokonce z oslabení. Sami jsme žádnou šanci neproměnili, a proto to skončilo 4:0 pro soupeře.

Kališnický dres jsi oblékl úplně poprvé, navíc jsi hrál po delší pauze. Co tvůj osobní pocit ze zápasu?

Ostrý zápas jsem hrál asi po půl roce, takže jsem se chvílemi hledal. Ale na to se nechci vymlouvat. Postupně jsem se cítil lépe a lépe. Třetí třetina už byla lepší a myslím, že už to bude jen lepší a lepší.

Výsledek se zdá být jednoznačný. Co kromě gólů zápas rozhodlo? V čem byla Jihlava lepší?

Určitě byli lepší v produktivitě. I my jsme měli několik dobrých šancí, ale brankář nás několikrát vychytal. Ale bylo to jedno s druhým, nedali jsme góly, nedařilo se nám v přesilovkách a oslabeních. Kromě gólů rozhodly přesilovky a nasazení.

14,53
Takový icetime měl Michal Teplý v prvním zápase za Stadion.

Ve druhé lajně jsi naskočil se spoluhráči z reprezentační dvacítky Filipem Kofferem a Jaromírem Pytlíkem. Jak fungovala vzájemná spolupráce?

Byl jsem moc rád, že je zase vidím a budeme spolu hrát v jednom týmu před posledním kempem před MS juniorů. Určitě je to pro mě hezké zpestření. Takhle jsme spolu hráli už v Brně v přátelských zápasech proti Slovákům, pak i na Karjale, takže to nebylo nic nového. Ale proti Jihlavě to tentokrát moc nefungovalo, takže uvidíme, jak to bude dál.

Myslíš, že je před nadcházejícím MS důležité, že můžete být s většinou spoluhráčů z dvacítky spolu a sehrát se?

V téhle době je to asi to nejlepší, co může být. Je tady skoro půlka týmu, takže by nám to mohlo pomoct. Ale uvidíme, doba není úplně jednoduchá, ale věřím, že to bude všechno dobré a sedne si to.

O víkendu vás čeká trip na druhý konec republiky. Zahrajete si v Havířově a Porubě. Jak těžké to budou zápasy?

Poruba má zkušené hráče, z Havířova je také těžké vozit body. Vždycky hráli fyzicky náročný hokej a bylo těžké proti nim hrát. Z tohohle zápasu bychom se měli oklepat, na trip vkročit pravou nohou a udělat tam nějaké body.