22. 11. 2020 | TV Stadion

Jedinečný Stadion! Mládež nově absolvuje individuální tréninky v Povrlech

Stadion se může pyšnit jako jeden z mála klubů možností využít venkovní kluziště. Kvůli epidemii koronaviru a zpřísnění vládních opatření se před více než měsícem zastavily nejen profesionální soutěže, ale i zápasy a tréninky mládeže. Zatímco A tým už může trénovat a pokračovat ve svých utkáních Chance ligy, mladí kališníci tu možnost stále nemají. Kromě plnění domácích individuálních plánů ale teď klub přišel s úplnou novinkou. Hráči nově absolvují venkovní individuální tréninky na ledové ploše v Povrlech, kde se jim pečlivě věnují trenéři. A to jak ve dne, tak pod umělým osvětlením.

Individuální tréninky na venkovním ledě! Takovou novinku připravil Stadion pro hráče mládeže v posledních dnech. Kališníci tak už od čtvrtka mohou trénovat na ledové ploše v Povrlech, kterou klub dlouho připravoval k provozu.

Hráči trénují pod dohledem svých trenérů a s ohledem na vládní opatření vždy pouze ve dvojici – jeden hráč a trenér. A to jak ve dne, tak pod umělým osvětlením. Po několikatýdenní pauze, ve které plnili pouze domácí individuální plány, se tak mladí hokejisté znovu prohánějí po ledě a vylepšují své hokejové dovednosti.

„Jsme rádi, že můžeme jako jedni z mála v ČR fungovat alespoň v omezeném formátu na ledové ploše, kterou nemáme daleko od domácího stadionu. Je to servis, který drtivá většina klubů v tuto chvíli nemůže hráčům poskytnout a my si této možnosti velmi vážíme. Po dlouhé odmlce bez tréninku na ledě toto jistě ocení i samotné děti. Od nového týdne začneme fungovat v režimu 5 dětí a 1 trenér dle upravených omezení,“ řekl o trénincích v Povrlech ředitel klubu Jan Fišera.