31. 10. 2020 | Martina Kramerová

Senzace! Tři kališníci v nominaci národního týmu na Karjala Cup

Tak to je paráda! Reprezentační A tým se v prvním listopadovém týdnu chystá do Helsinek na Karjala Cup, trenér národního týmu Filip Pešán nominoval mezi mladými hráči i tři kališníky. Pozvánku obdrželi obránce Šimon Kubíček a útočníci Pavel Novák a Filip Koffer. Stadion tak bude mít na turnaji Euro Hockey Tour v Helsinkách trojnásobné zastoupení.

Český národní tým odehraje na začátku listopadu tradiční Karjala Cup, jeden z turnajů Euro Hockey Tour. Trenér Filip Pešán proto zveřejnil nominaci hráčů, kteří vyrazí do Helsinek reprezentovat český hokej.

Pozvánku obdrželi vedle několika dalších hráčů reprezentační dvacítky i tři kališníci - Šimon Kubíček, Pavel Novák a Filip Koffer. Všichni mají bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentačních celků, v seniorské reprezentaci se ale objeví poprvé.

Obránce Kubíček má prozatím na kontě 62 zápasů s bilancí 6+15. Novák odehrál jen o čtyři duely méně, celkově z pozice útočníka zaznamenal 33 branek a 18 nahrávek. Koffer naskočil do 73 utkání, v nichž zapsal 34 kanadských bodů.