14. 10. 2020 | Filip Hulín

Pohled do statistik: Jak si vedou projektoví hráči?

Prvních šest kol Chance ligy je minulostí a Stadion se zatím nachází na třináctém místě tabulky s osmi body. V Litoměřicích již čtvrtým rokem probíhá projekt Dukla, v němž se v letošní sezoně objevují mladí nadějní hráči a reprezentanti mládežnických kategorií. Letošní ročník je navíc speciální, ve Stadionu se kvůli pozdnímu startu zámořských soutěží připravují i hokejisté, kteří působí v zámořských juniorských soutěžích.

Kališníkům se zatím v této sezoně příliš nedaří, po šesti odehraných zápasech okupují třináctou příčku tabulky s osmi body. Co je celkem úspěšné, je ofenziva, Stadion nastřílel už dvacet čtyři branek, což je sedmý největší počet v lize. Jak jsou na tom ve světle zářijových výsledků projektoví hráči?

Nejvyšší průměrný icetime mají zatím Šimon Kubíček a Pavel Novák. Oba obvykle stráví na ledě téměř 18 minut. O minutu méně mají Filip Koffer, David Vitouch a Jan Mlčák. Šestnáctiminutovou hranici atakuje Daniel Poizl.

V kanadském bodování se daří minulý týden draftovanému Pavlu Novákovi, a také obránci Šimonu Kubíčkovi, oba se mohou těšit z bilance jednoho gólu a tří asistencí. O bod méně zaznamenal Filip Koffer. Nejlepším střelcem mezi projektovými hráči je zatím Matěj Toman, který vsítil dva góly. Po dvou bodech zapsali Petr Hašek, Erik Čermák a Daniel Poizl.

Vysoké procento úspěšnosti střelby má Matěj Toman, jenž vypálil třikrát a z toho vstřelil dva góly. Procenta Petra Haška se zastavila na padesáti a Erika Čermáka na 33,33 %. Nejvíce střel zatím vyslal Šimon Kubíček, a to hned patnáct.

Nejvíce střel zblokoval Filip Koffer, celkem osm. Sedm úspěšných bloků zaznamenal Šimon Kubíček. Pět Ondřej Baláž a po čtyřech střelách zablokovali Pavel Novák a David Vitouch.

Ve statistice plus mínus je na tom nejlépe Erik Čermák se dvěma plusovými body. Jeden bod mají na svém kontě Jan Mlčák, Petr Hašek a David Jindra. Na nule je Daniel Poizl.

Mezi centry na vhazování se daří Petru Haškovi, který vyhrál 52 procent svých vhazování. Skvělý je v této disciplíně i David Vitouch, který ze 44 vhazování vyhrál 21, což činí 48 %. Na buly se občas postaví i Filip Koffer, jehož úspěšnost je 33 %.

Nejtrestanějším projektovým hráčem jsou Šimon Kubíček a Matěj Toman s osmi minutami. Čtyři minuty na trestné lavici si odseděli David Vitouch a Filip Koffer. Jednou fauloval Pavel Novák.