8. 10. 2020 | Martina Kramerová

Draftovaný Krutil: Chicago? To nejlepší, co se mi mohlo stát

Čerstvě draftovaný hráč! Takové pocity zažívá Michael Krutil, kterého si ve vstupním draftu NHL vybral jako 110. volbu v pořadí během 4. kola proslulý klub Chicago Blackhawks. Mladý obránce tak patří mezi osmičku Čechů, na něž letos týmy nejslavnější hokejové ligy světa ukázaly. Pro talentovaného kališníka je draft velká pocta. Jak sám přiznal, díval se na něj bez očekávání. „Sledoval jsem to doma na mobilu bez nějakých očekávání. I když tam nervozita lehce byla. Pak se ve mně mísilo strašně moc pocitů,“ řekl osmnáctiletý zadák.

Ve středu večer a v noci proběhl vstupní draft NHL, ve kterém jsi byl jedním z českých želízek v ohni. Jak jsi dění v zámořském Montrealu sledoval? A co tvoje očekávání?

Draft jsem sledoval doma na mobilu. Kvůli smůle, kterou jsem v posledních dvou letech měl, jsem neměl absolutně žádná očekávání. Nervozita tam ale lehce byla. Když jsem pak uviděl svoje jméno, začalo se ve mně mísit strašně moc pocitů.

Koukal jsi na postupné vyhlašování sám, nebo draftem žila celá rodina?

Koukali jsme na to doma s mamkou. Ale vím, že to pozorně sledoval i táta, který mi pak hned volal. Doma to sledoval i můj nejlepší kamarád. Byť se mnou všichni fyzicky nebyli, sledovali to pozorně.

Ve čtvrtém kole si tě jako 110. volbu v pořadí vybralo Chicago Blackhawks. Máš radost, že tě získal zrovna tenhle tým?

Po vší té smůle je pro mě fakt, že si mě vybralo právě Chicago, to nejlepší, co se mi mohlo stát. Blackhawks jsou neskutečná organizace. Už do dětství je to můj oblíbený tým a teď mám šanci být jeho součástí, což je paráda.

Co momentální pocity v okamžiku, kdy vyhlásili tvé jméno?

Byl to krásný pocit. Ale hned mi došlo, že to je jen začátek. Nějaký bonus, lístek. Teď to bude hlavně na mně.

Ještě během noci ti určitě přišla řada gratulací. Stihl jsi je spočítat? A je nějaká, co tě potěšila úplně nejvíc?

Gratulací přišly spousty. Ani jsem jich tolik nečekal. Přáli mi hlavně kamarádi a rodina. Ale i lidé, které třeba ani neznám nebo jsem to od nich nečekal. Každá gratulace pro mě hodně znamená. Všechny mě potěšily a vážím si jich. Udělaly mi obrovskou radost.

Do draftu se letos včetně tebe dostalo osm českých hokejistů. Co na to říkáš?

U všech kluků, kteří byli draftovaní, jsem to čekal. Jsou to super hráči a zasloužili si to.

Sám jsi říkal, že draft je jen začátek. Jak se těšíš na výzvu, která tě teď čeká?

Těším se moc a věřím v to, že to zvládnu.