2. 10. 2020 | Vít Trubička

Stadion míří do Vrchlabí. Podaří se mu na nováčka vyzrát?

Po dvou domácích kláních čeká na kališníky opět cesta do venkovního prostředí. Tentokrát se vydají na půdu nováčka Chance ligy z Vrchlabí. Tam už Litoměřičtí hrát měli, kvůli soupeřově karanténě byl ale zápas odložen. Pro domácí tým navíc půjde teprve o čtvrtý zápas. Podaří se kališníkům zvládnout derby Stadionů úspěšně?

Údaje po 7. kole

15. místo (4 body)
Postavení v tabulce
11. místo (8 bodů)
9:11
Skóre
24:29
Tomáš Nouza (1+4)
Nejproduktivnější hráč
Matěj Beran (4+4)
Martin Heřman (2 góly)
Nejlepší střelec
Matěj Beran (4 góly)
Tomáš Linhart (1+0)
Nejproduktivnější obránce
Šimon Kubíček (1+3)
Milan Klouček (90,91 %)
Jakub Soukup (90,00 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran (86,49 %)
Tomáš Král (85,71 %)
Litoměřice – Vsetín 3:4
Poslední utkání
Jihlava - Vrchlabí 5:3

Litoměřičtí nevyjedou do úplně neznámého prostředí, do vrchlabské D+D Elektromont arény se vydali již v rámci letní přípravy. Tehdy se jim podařilo zvítězit 3:1. Velkou zásluhu na tom měl Filip Koffer, který se blýskl dvěma přesnými zásahy do branky Jakuba Soukupa. Nejdříve bleskově odpověděl na gól Davida Chalupy, následně v polovině utkání získal pro svůj tým vedení. Na konečných 3:1 pak ještě ve třetí třetině upravil skóre Peter Jánský.

Do nové sezony vstoupil vrchlabský Stadion o něco později než zbytek týmů Chance ligy. Proto má zatím odehrané tři duely. Vůbec poprvé se představil v Edenu proti pražské Slavii. Vyrovnaný souboj nakonec zvládl lépe vršovický celek, který zvítězil 4:3 v samostatných nájezdech. Následně ovšem Vrchlabí přivítalo doma lídra soutěže z Poruby, kterého porazilo 3:2. Zatím poslední utkání pak Vrchlabští odehráli v Jihlavě. I tentokrát ale na svého soupeře nevyzráli a Dukla zvítězila 5:3.

Vrchlabští v pěstním souboji proti Jihlavě

Se čtyřmi získanými body tak Vrchlabí zatím v tabulce obývá patnácté místo. Je na tom víceméně stejně jako Přerov, který má stejný počet odehraných zápasů, stejný počet bodů, jen o dva obdržené góly méně. Za sebou tak má třeba Šumperk nebo Kadaň, tedy týmy s šesti, respektive pěti odehranými zápasy.

Tabulku bodování prvoligového nováčka vede veterán Tomáš Nouza. Ten do Krkonoš přišel po třech letech v Prostějově a hned během třech odehraných klání si připsal jeden gól a tři asistence. O gól více má na svém kontě další ze zkušenějších hráčů vrchlabského celku, a sice Martin Heřman, což doplnil jednou gólovou nahrávkou.

Litoměřičtí čekají na venkovní výhru. Povede se nyní?

Co do počtu odehraných zápasů, je na tom litoměřický Stadion o něco lépe. Zatím odehrál šestici utkání, ve kterých vždy střídal výhry a prohry, vždy ale zvítězil doma, na venkovní vítězství stále čeká. Začalo to výhrou 4:3 v prodloužení nad Třebíčí, následně ovšem kališníci museli skousnout vysokou porážku od Sokolova. Chuť si spravili v duelu se Šumperkem, ovšem hned poté nestačili na Ústí nad Labem v prodloužení. To se opakovalo i v poslední dvojici zápasů. Stadion nejdříve vyzrál v prodloužení na Kladno, následně prohrál se Vsetínem.

Kališnická radost v předchozím vzájemném soutěžním klání s Vrchlabím.

Střelecky se daří především dvojici Matěj Beran a Patrik Miškář. Oba mají na svém kontě shodně osm kanadských bodů, jen Beran je rozdělil přesně mezi čtyři góly a čtyři asistence, Miškář se prosadil třikrát a pětkrát asistoval. Z mladších hráčů pak určitě lze vyzdvihnout Šimona Kubíčka a Pavla Nováka, kteří se shodně jednou gólově prosadili, což doplnili třemi asistencemi, navíc Kubíček z pozice obránce.

Stadion se soutěžně naposledy utkal s Vrchlabím ve své premiérové prvoligové sezoně, tedy už před deseti lety. Tehdy se také Litoměřice k prvnímu vzájemnému zápasu vydaly do Vrchlabí, kde zvítězily 3:0 po trefách Martina Tvrzníka, Martina Heinische a Petra Horčičky. Podaří se jim přesně po 3647 dnech totéž? To se dozvíte již v sobotu navečer, úvodni buly padne ve vrchlabské D+D Elektromont aréně v 18:00. Videopřenos z utkání bude tradičně zajištěn na Hokejka TV, textový pak na Onlajny.com.

Autorky fotografií: Markéta Křížová (hcdukla.cz) a Michaela Luňáčková