12. 9. 2020 | Kateřina Kubatková

Měli jsme na tři body. Škoda, že jsme polevili, lituje útočník Vitouch

David Vitouch strávil letní přípravu se svým mateřským klubem, pražskou Spartou. Ačkoliv s kališníky netrénoval, nastoupil do prvního utkání Chance ligy s Třebíčí a ihned skóroval., „S klukama se tu znám, hrál jsem za Stadion loni, takže jsem do systému hry zapadl rychle. S ostatními jsme si rozuměli," pochválil souhru se spoluhráči talentovaný útočník.

Do prvního utkání nového ročníku Chance ligy nastoupil s třiačtyřicítkou na zádech a i když s kališníky neabsolvoval přípravu, vlétl o soutěžního zápasu pěkně zostra. Hned na startu Chance ligy se totiž uvedl brankou. S klukama se tu znám, hrál jsem za Stadion loni, takže jsem do systému hry zapadl rychle. S ostatními jsme si rozuměli,“ zhodnotil mladý forvard rychlou adaptaci v týmu.

V útočné formaci nastupoval s Peterem Jánským a Josefem Jíchou, se kterými jim to hodně ladilo. „Kluci z lajny jsou zkušení hráči, bylo to dobré. Myslím si, že jsme nehráli špatně,“ řekl o spolupráci na ledě. Zároveň ale litoval ztraceného bodu, Stadion totiž urval výhru až v prodloužení. „Je super, že jsme vyhráli. První třetinu jsme hráli dobře, ale potom zbytečně polevili, což je škoda. Myslím, že jsme mohli zvítězit v základní hrací době a získat tři body, ale výhra se počítá,“ uvedl Vitouch.

Devatenáctiletý útočník také pochválil podporu z publika. „Počet diváků v hledišti je sice omezený, ale na jejich hlasitosti to nebylo znát. Fanoušci nás hnali kupředu a jejich podpora nám hodně pomohla. Moc si toho vážíme.“

V zápase zúročil i zkušenosti, které nasbíral v dresu Sparty, s níž si zahrál Generali Česká Cup. „Bylo na nás znát, že jsme po létě nebyli vůbec rozehraní. Je škoda, že jsme nepostoupili dál. Připravovali jsme se na sezonu a nebylo to ještě úplně ono. Ale jako příprava super,“ okomentoval výkon svého týmu v poháru, v němž Pražané sice ovládli skupinu A, ale následně vypadli v play-off s Bílými Tygry.

Zatímco první letošní start v Chance lize už si připsal, na ten extraligový ještě čeká. Nejvyšší česká soutěž se totiž teprve rozběhne. „Moc se těším, extraligu jsme naposled hráli někdy v březnu, to znamená před půl rokem, takže se nemůžu dočkat,“ uzavřel.