11. 9. 2020 | Filip Hulín

Ostrý start ligy je tu! Do Litoměřic míří Třebíč

Již v sobotu začne nový ročník Chance ligy, kterého se v letošní sezoně bude účastnit osmnáct týmů. Stadion se měl původně v úvodním kole utkat s Kadaní, která je ale v karanténě. Proto v rámci předehrávky 30. kola přijede do Kalich Areny Třebíč, která zakončila minulou sezonu na desátém místě. Dokážou si kališníci v prvním zápase sezony poradit s Horáckou Slavii?

V úvodním utkání nové sezony se Stadion utká s Třebíčí, která se v minulé sezoně umístila na desáté příčce a sváděla tuhé boje se Slavií v předkole play-off, než byla liga ukončena.

Třebíči se v přípravě dařilo, dokázala totiž vyhrát pět ze šesti utkání. Nejprve na domácím ledě rozstřílela druholigový Havlíčkův Brod, poté ale nestačila na Jihlavu. V dalších čtyřech zápasech si ale Horácká Slavia spravila chuť, když postupně porazila Žďár nad Sázavou, Prostějov, Porubu a Frýdek-Místek.

V letní přestávce přišli Třebíčští o řadu hráčů. Nejcitelnějším odchodem bude Marek Laš, který se rozhodl ukončit kariéru. Odešli i brankář Dominik Svoboda, obránci Jakub Jenáček, Martin Padrnos a Daniel Kowalczyk. K nováčkovi do Šumperka zamířili útočníci Tadeáš Král a Petr Kratochvíl. Do Zlína se vrátil Jan Václavek a do Komety Michal Kunc. Naopak Třebíč přivedla Lukáše Zukala, Vojtěcha Doktora a Lukáše Chalupu. Útok posílili Václav Krliš a Tomáš Šoustal.

Stadion v přípravě neprohrál. Dokáže to přenést do ostrých zápasů?

Kališníci v přípravě nedokázali najít přemožitele a budou chtít na skvělé výkony navázat i v Chance lize. V úvodním přípravném utkání Stadion narazil na Slavii, kterou na domácím ledě porazil 3:2. O dva dny přijela do Kalich Areny Kadaň a odvezla si šest gólů. V jediném venkovním zápase na ledě Vrchlabí Litoměřice rychle prohrávaly, poté ale vstřelily tři góly a skóre otočily. Poslední dva přípravné zápasy již byly jasnější. Nejprve výhra 6:2 se Sokolovem a v generálce Stadion rozstřílel Most 5:1.

K týmu se během suché části přípravy i přípravy na ledě postupně připojovali mladí hráči, kteří začali bojovat o své místo v projektu Dukla. Naposledy se k týmu připojili útočníci Pavel Novák a Matěj Toman a obránce Šimon Kubíček. Vedle něj budou mezi zkušenějšími obránci nabírat cenné zkušenosti Ondřej Baláž, Michael Krutil, Jan Mlčák a Daniel Poizl. V útočných řadách se představí kromě Nováka a Tomana také Marek Berka, Erik Čermák, Petr Hašek, David Jindra, Filip Koffer.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji, a to online nebo na recepci Kalich Areny. Online předprodej se rozběhne v pátek 11. září 2020 a skončí v sobotu 12. září ve 12:00. Online vstupenky si můžete zakoupit ZDE.

Klasický předprodej bude probíhat na recepci Kalich Areny (pátek 11. září od 7 do 21 hodin a v sobotu od 7 do 12 hodin). Vstupenky si fanoušci mohou zakoupit také na pokladně Kalich Areny u vchodu ve Švermově ulici, která bude otevřena v sobotu 12. září od 16:00.

Na zimním stadionu si každý fanoušek musí chránit nos a ústa rouškou a při vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí. Pokud si budou fanoušci chtít zakoupit speciální roušku s logem klubu, mohou tak učinit na pokladně Kalich Areny nebo ve fanshopu. Jednotná cena roušky je 150 Kč. Neuskuteční se ani závěrečná děkovačka s dětskými fanoušky, kteří si vždy u mantinelu plácají s hráči. Děkujeme za dodržování všech nařízení.