6. 9. 2020 | Vít Trubička

Poslední přípravné utkání je tu! Do Kalich Areny míří Most

Stadion na závěr letní přípravy vyzve jeden z předních druholigových týmů – Mostecké Lvy. Ti přes letní pauzu posílili o řadu hráčů z nedalekého Litvínova a to se projevilo už na výsledcích letní přípravy. Lvi prohráli pouze jednou, navíc jen těsně na ledě druholigového nováčka z Chebu. Přesto podaří se Stadionu udržet v přípravě neporazitelnost?

Litoměřický B tým v prvním klání s Mostem.

Litoměřičtí se utkají s již víceméně tradičním účastníkem 2. ligy a skupiny Sever. Mostečtí Lvi se do ní probojovali již po první sezoně své existence. V prvním postupovém ročníku byli v krajské lize takřka neporazitelní. Jednu z mála proher ale utrpěli proti tehdejšímu litoměřickému B týmu. Kališníci se tehdy dostali do rychlého vedení po trefách Daniela Krýsla a Marka Domského. Pak nastala přestřelka, kterou ovšem Litoměřice zvládly lépe a zvítězily 5:3.

B tým se následně s Mostem utkal ještě třikrát. Vždy už se ale radovali Lvi. Poprvé zvítězili 5:0, další výhry už byly těsné, první 5:4 po samostatných nájezdech, druhá 7:5. Od té doby se Stadion s Mostem nepotkal, pro A tým Litoměřic se tak bude jednat o úplnou premiéru proti tomuto soupeři.

Do letní přípravy vstoupili Mostečtí ve velkém stylu. Už v prvním utkání deklasovali ústecký Slovan vysoko 5:1. Zbylé zápasy zatím Most odehrál proti druholigovým konkurentům. Nejdříve si v dvojzápase těsně vyšlápl na pražskou Kobru. Na Braníku zvítězil 5:4 v samostatných nájezdech, následně doma 2:1. Hned v příštím domácím zápase vyhrál Most nad Chebem 5:2. Příprava pokračovala dvojzápasem s Děčínem, v obou případech se radovali Lvi. Na děčínském ledě zvládli vyhrát 8:4, doma posléze 8:3. Dosud poslední přípravné utkání odehráli Mostečtí venku proti Chebu. Nováček 2. ligy byl ale prvním, který Most v přípravě porazil, a to těsně 5:4.

Most v souboji proti Kobře Praha.

Před novou sezonou tým pod vedením ostříleného lodivoda Vladimíra Machuldy značně posílil. Mezi nejvýraznější posily mosteckého celku se jistě řadí dvojice loňských tahounů Bíliny Jaroslav Šimeček a Jakub Procházka. Minimálně ale první jméno může být litoměřickým fanouškům povědomé, v sezoně 2017/2018 odehrál Šimeček za Stadion 39 utkání s bilancí devíti gólů a jedenácti asistencí. O dva roky později už byl ústřední postavou kádru Draků. Loni za Bílinu odehrál 30 zápasů, během kterých se devatenáctkrát prosadil, k čemuž přidal 24 asistencí. Jakub Procházka byl ještě bodově aktivnější. Na svém kontě má 21 gólů a 25 nahrávek, ale také o pět odehraných zápasů více.

Řadu zkušeností v litoměřickém dresu mají i další nováčci v Mostu. Obranné řady Lvů posílil David Šesták, ještě minulou sezonu nastupující za Litvínov v Tipsport extralize. Z prvoligového Sokolova se do A-BENET Areny přesunul další exkališník Josef Stříbrný. Další posilou obranných řad Mostu je pak navrátilec Karel Šefl, který do Mostu přišel po roce stráveném v Kobře Praha.

Kališníci čekali na další zápas více jak týden

V letošní přípravě mají Litoměřičtí zatím odehrané čtyři zápasy. Všechny ovšem zvládli nadmíru úspěšně, protože zatím nepoznali hořkost porážky. Na samém úvodu přípravy vyzvali pražskou Slavii, kterou porazili těsně 3:2. O dva dny později přestříleli Kadaň 6:3. Následovalo jediné venkovní utkání, které Stadion odehrál na ledě vrchlabského prvoligového nováčka. Toho porazil 3:1. V posledním přípravném klání přivítali hráči Litoměřic doma Sokolov. I tohoto soupeře zvládli porazit vyšším rozdílem, tentokrát 6:2.

Zvládnou kališníci vítězně i poslední utkání a zůstanou tak v přípravě stoprocentní? Druholigový soupeř značně posílil a je jisté, že opět bude atakovat čelní pozice ve velké konkurenci skupiny Sever. Stadion nenastoupil do utkání už více jak týden, což je pro hráče i pro diváky celkem dlouhá pauza. Samotný zápas začíná v 18 hodin. Vstupenky budou k dispozici pouze na pokladně Kalich Areny ve Švermově ulici a kapacita je 500 osob včetně hráčů či realizačního týmu. Všichni diváci včetně dětí musí mít vstupenku nebo permanentku. Zároveň jsou povinni chránit si nos a ústa rouškou a u vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí. Kvůli bezpečnostním opatřením se neuskuteční ani tradiční děkovačka.

Autorky fotografií: Anna Boháčová a Karolína Štolcová