31. 8. 2020 | Martina Kramerová

Bek Kubíček po premiéře snů: Jsem rád, že jsem mohl konečně zase hrát

Debut jako hrom! Obránce Šimon Kubíček se hlásil trenérům poprvé na dopoledním tréninku, večer už naskočil v kališnickém dresu do ostré bitvy proti Sokolovu. A v utkání se rozhodně neztratil. Naopak zazářil. K asistenci na první gól Stadionu totiž přidal dvě vlastní trefy a byl jedním z hlavních strůjců vítězství. „Góly jsou pěkné, ale hlavní je, že se vyhrálo,“ řekl skromně po zápase.

Jeden gól z konce druhé třetiny, další z poloviny závěrečného dějství. Šimon Kubíček se s obranou soupeře vůbec nepáral a ve vzájemném klání dvakrát rozvlnil síť sokolovské klece. Poprvé golfákem od pravého mantinelu, podruhé od modré. Takřka v zrcadlově obrácené situaci. Dvakrát se tak se střídačkou mohl radovat z cenného zásahu.

„Při prvním gólu mi to Pavel Novák hodil na modrou, já jenom vystřelil z voleje a puk prošel až do branky. U druhé trefy to bylo skoro to samé. Vždycky se snažím trefit bránu a tentokrát to tam dvakrát spadlo,“ popsal skromně dvoubrankový střelec.

Přestože by ho mnozí fanoušci označili za hlavní hvězdu večera, byl mladý bek rád především za výhru, kterou si kališníci z ledu odnesli. „Jsem moc rád, že jsem mohl po tak dlouhé době konečně naskočit do zápasu. I když jsou góly pěkné, mám hlavně radost, že se vyhrálo,“ uvedl.

2+1
Takovou bilanci gólů a nahrávek má Šimon Kubíček z prvního duelu za Stadion.

Přitom svůj start v Litoměřicích neměl vůbec lehký. V klubu se hlásil dopoledne a večer už vyrazil do ostrého mače. Jak sám přiznal, k rychlé adaptaci v kabině mu pomohl fakt, že spoustu hráčů zná z mládežnických reprezentací. Navíc z Motoru přišli společně s Pavlem Novákem.

„Vždycky když se jde do nového týmu, je super, když tam člověk někoho zná nebo tam naopak nepřichází sám. Já přišel s Pavlem Novákem, navíc se s některými kluky známe z mládežnických reprezentací, takže to bylo o to jednodušší. Je dobře, že jsme tady už byli na trénink. Osahali jsme si prostředí a bylo to hned lepší,“ řekl talentovaný zadák.

V kabině i na ledě už navíc mohl poslouchat cenné rady kapitána Výtiska. „Honza je velká osobnost kabiny a je hodně slyšet. Snaží se nám radit a burcovat nás. Je to super, že ho tady můžeme mít,“ zazněla od Kubíčka slova chvály.

Dobře se cítil i na bruslích. A to i přesto, že byl dlouho bez herního tempa. „Na ledě to popravdě docela šlo. Vím, že to bude lepší a lepší a na ligu to vyladím,“ zadoufal. Stejně tak si byl jistý i tím, že se postupně vylepší i kališnická hra. Po výhře sice nezapomněl chválit, dokázal ale najít i chyby. „Bylo to přípravné utkání, takže se ve hře určitě našla spousta chyb. Bylo to takové rozlítané, ale jsme rádi, že jsme vyhráli a snad nám to půjde podobně dál,“ zhodnotil samotné utkání.

„Myslím, že v útoku to nebylo špatné. Ale musíme ještě víc střílet a rozhodně zlepšit obranu. Někdy jsme to zbytečně tahali po obranném pásmu a dozadu. Měli bychom to zjednodušit,“ uzavřel.