30. 8. 2020 | Filip Hulín

Příprava spěje ke konci. Do Litoměřic míří Sokolov

Stadion se již nachází za polovinou naplánovaných přípravných utkání a stále drží stoprocentní bilanci, když si dokázal postupně poradit se Slavií, Kadaní a Vrchlabím. Tentokrát do Litoměřic přijede Sokolov, který přes léto výrazně posílil a rozhodně bude chtít napravit loňskou nevydařenou sezonu, kterou zakončil na posledním místě tabulky.

Baník má za sebou již pět přípravných utkání, ze kterých si odnesl tři vítězství a dvě porážky. Na úvod se Sokolov utkal se Slavií a prohrál 3:4 po samostatných nájezdech. Následně si Baník připsal dvě výhry v řadě, když porazil druholigové Klatovy a na domácím ledě v odvetě porazil Slavii. Následně vysoko prohrál v Benátkách a v posledním přípravném zápase nepovolil Kadani ani branku a vyhrál 4:0.

Sokolovští přes léto výrazně posílili a navíc začali spolupracovat s extraligovou Spartou. Z Prahy tak dorazil Oldřich Cichoň a z Jihlavy Jan Pohl. Z Kadaně se do Baníku přesunuli Denis Zeman, Jan Klodner a Patrik Prymula. Zvučnou posilou do útoku je David Tůma, který strávil předchozí ročník ve Vsetíně. Nastálo se v kádru usadili i Jaromír Kverka a Tomáš Vracovský, kteří zde působili i minulou sezonu. Pod Krušné hory zamířila i čtveřice bývalých kališníků, František Klejna, Vojtěch Kropáček, Otakar Šik a Martin Kadlec, který se stal minulý rok nejlepším střelcem Chance ligy.

Z Baníku i několik hráčů odešlo. Tomáš Pařízek a Pavel Kuběna zamířili do druhé ligy. David Fečo a Jan Tomeček ukončili kariéru. Matěj Zadražil posílil Jihlavu a Josef Stříbrný, Jan Grim a Vladislav Houška se přesunuli do ústeckého Slovanu.

Stadion zatím v přípravě zůstává stoprocentní

V minulé sezoně se týmy utkaly v Chance lize dvakrát a v obou případech vyhrál Stadion. V 6. kole na domácím ledě triumfoval po výborné třetí třetině 5:3. Ve druhém vzájemném utkání to bylo mnohem těsnější. Sokolov se v 58. minutě dostal do vedení, Litoměřičtí ale dokázali vyrovnat a v nájezdech strhnout vítězství na svou stranu.

Kališníci zatím odehráli tři přípravná utkání a všechna vyhráli. Nejprve si poradili se Slavií, a poté i s Kadaní a Vrchlabím. V posledním přípravném utkání proti Vrchlabí Stadion rychle prohrával, po dvou brankách Filipa Koffera ale vývoj skóre otočil. V poslední periodě navíc přidal pojistku Peter Jánský a o vítězi bylo rozhodnuto.

V posledním týdnu se v kališnickém dresu objevili Josef Jícha a Lukáš Válek. Prvně jmenovaný působil ve Stadionu v minulém ročníku a připsal si devět branek a třicet jedna asistencí. Válek působil v Litoměřicích v sezonách 2017/2018 a 2018/2019. V první ročníku sehrál osm zápasů a vstřelil dvě branky. O rok později to bylo patnáct zápasů, v nichž si připsal pět gólů a čtyři nahrávky.

Vstupenky budou k dispozici pouze na pokladně Kalich Areny ve Švermově ulici a kapacita je 500 osob včetně hráčů či realizačního týmu. Všichni diváci včetně dětí musí mít vstupenku nebo permanentku. Zároveň jsou povinni chránit si nos a ústa rouškou a u vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí. Kvůli bezpečnostním opatřením se neuskuteční ani tradiční děkovačka.