31. 8. 2020 | Martina Kramerová

Ke Stadionu se připojí trojice Novák, Toman a Kubíček. V týmu bude 13 reprezentantů

Stadion v průběhu léta soustavně budoval kádr na příští sezonu, do něhož se v rámci projektu Dukla postupně zapojila řada mladých hráčů. Jako poslední se k týmu připojí Pavel Novák, Matěj Toman a Šimon Kubíček. Trenéři, sportovní manažer i další zástupci klubu všechna jména pečlivě vybírali a teď už je jasné, že v kališnickém dresu bude působit celkem 13 mládežnických reprezentantů - 5 obránců a 8 útočníků. Většina z nich by měla být tahouny národního týmu do dvaceti let před nadcházejícím MS juniorů. V Litoměřicích budou mít k hokejovému rozvoji ty nejlepší podmínky, navíc budou hrát pod dohledem reprezentačních trenérů.

Ke Stadionu se během suché části přípravy i přípravy na ledě postupně připojovali mladí hráči, kteří začali bojovat o své místo v projektu Dukla. Přibližně čtrnáct dní před startem Chance ligy už je jasné, kdo získal své místo v týmu pro soutěžní ročník 2020/2021.

Trenéři, sportovní manažer i zástupci vedení vybírali velice pečlivě a v kališnickém dresu se tak objeví celkem 13 mládežnických reprezentantů. Většina z nich by měla v nadcházející sezoně táhnout národní tým do dvaceti let a připravovat se na světový šampionát juniorů.

V Litoměřicích budou mít na přípravu ideální podmínky - získají zkušenosti v ostrých zápasech Chance ligy, budou se učit od starších hráčů, dostanou patřičný prostor na ledě, budou se moci sehrát a navíc budou pod dohledem reprezentačních trenérů. Ve Stadionu navíc dostanou kompletní servis z pohledu stravy, regenerace i tréninků.

„Po schůzce s reprezentačními trenéry dvacítky jsme naplnili počet hráčů, kteří u nás budou působit v rámci projektu Dukla. Snažili jsme se vybírat velmi pečlivě a tak, aby u nás byli opravdu nejlepší hráči, kteří jsou momentálně k dispozici," řekl předseda klubu Daniel Sadil.

Naposledy se k týmu připojí útočníci Pavel Novák a Matěj Toman a obránce Šimon Kubíček. Novák strávil uplynulou sezonu v zámořské Kelowně, předtím stihl 26 zápasů v Chance lize za českobudějovický Motor. Navíc prošel všemi mládežnickými reprezentacemi, letos se poprvé objevil v dresu dvacítky.

Matěj Toman hrál poslední dvě sezony v zámořské WHL, kde hájil barvy Prince George Cougars, Saskatoon Blades a Swift Current Broncos. S výjimkou dvacítky rovněž prošel všemi reprezentacemi mládeže.

Bek Šimon Kubíček v posledních dvou sezonách rovněž působil za mořem, a to v celku hrajícím WHL Seattle Thunderbirds. Po zápasech za reprezentace U16, U17, U18 a a U19 letos poprvé hrál i za dvacítku.

Vedle něj budou mezi zkušenějšími obránci nabírat cenné zkušenosti Ondřej Baláž, Michael Krutil, Jan Mlčák a Daniel Poizl. V útočných řadách se představí kromě Nováka a Tomana také Marek Berka, Erik Čermák, Petr Hašek, David Jindra, Filip Koffer a Ondřej Pšenička.

Krutil, Koffer, Novák a Kubíček budou v Litoměřicích působit do té doby, než se v zámoří rozběhnou jejich soutěže. Pšenička s týmem bude pouze trénovat, na rozdíl od ostatních se za moře vrací už v září. Do té doby se alespoň bude připravovat pod dohledem reprezentačních trenérů.

Baláž, Krutil Mlčák, Čermák a Jindra už si ve Stadionu zahráli v uplynulé sezoně a vedlo se jim více než dobře. Ondřej Baláž vyrazil na led ve 12 zápasech, ve kterých zaznamenal dvě asistence. Michael Krutil startoval v osmi duelech, David Jindra zapsal 14 utkání s bilancí 2+3, Erik Čermák stihl pouze jednozápasovou premiéru. Nejvíc bitev absolvoval Jan Mlčák, jenž naskočil do 33 duelů (2+4).

Někteří mladíci se blýskli už v přípravě. Filip Koffer nastřílel Vrchlabí dvě branky a přidal jednu nahrávku. Vedle toho asistoval u jedné trefy do sítě Kadaně. Petr Hašek se radoval z trefy v duelu proti Trhačům. Ve stejném utkání zaznamenal dvě asistence Erik Čermák. Jednu nahrávku pak zapsal Jan Mlčák.