26. 8. 2020 | Martina Kramerová, Kateřina Kubatková

Do třetice všeho dobrého? Kališníci míří na půdu nováčka z Vrchlabí

Další přípravný zápas klepe na dveře. Litoměřičtí ve čtvrtek vyráží do Vrchlabí, kde se v přátelské bitvě číslo tři utkají s nováčkem Chance ligy. Vrchlabští odehráli v rámci přípravy už pět duelů s vynikající bilancí 4:1. Mužstvo trenérů Bruka a Tvrzníka ze dvou utkání obě vyhrálo. Přetaví třetí duel ve třetí výhru?

Dva zápasy a dvě výhry. Litoměřičtí si v dosavadním průběhu přípravy dokázali poradit s každým soupeřem a mohou se chlubit pozitivní bilancí 2:0. Nejprve skolili Slavii, kterou porazili těsně 3:2, následně nenechali odjet s výhrou ani Kadaň. Trhače gólově roznesli a zapsali triumf 6:3.

Teď se Stadion poprvé chystá na venkovní klání. Místo plánované bitvy s Litvínovem vyrazí do města, které je branou Krkonoš a jeho hokejový tým prvoligovým nováčkem. Vrchlabí má za sebou na rozdíl od Litoměřic už pět přípravných zápasů s vynikající bilancí čtyř výher a jedné porážky.

Vrchlabští postupně porazili Benátky (3:0 a 4:0) i Šumperk (7:2 a 4:0). Naposledy ale prohráli, když nestačili na Ústí a padli 3:2 po nájezdech.

Kališníci se tak utkají s týmem, který určitě bude vystrkovat drápky. Vždyť se na sezonu v Chance lize bedlivě připravuje. Po minulé úspěšné sezoně se klub rozloučil celkem s deseti hráči a také s veterány Jaroslavem Bednářem, Petrem Sýkorou a Janem Hlaváčem. S posledně jmenovanými je klub stále v kontaktu a v případě pokračování těchto hráčů ve druhé lize by se rád dohodl na střídavých startech.

Změny se nevyhnuly ani realizačnímu týmu. Hlavním trenérem sice zůstal Václav Baďouček, jenž dovedl své svěřence do Chance ligy, ale na pozici jeho asistenta z časových důvodů skončil Petr Hlaváč. Toho nahradil Jiří Malinský, který předtím působil ve Dvoře Králové. Klub také navázal spolupráci s Vladimírem Kamenickým, jenž bude trénovat gólmany.

Z pohledu nových hráčů byl první ohlášenou posilou sedmatřicetiletý útočník Tomáš Nouza. Tento forvard absolvoval poslední tři sezony v prvoligovém Prostějově, ale předtím oblékal dres extraligové Mladé Boleslavi nebo Českých Budějovic. Další významnou posilou ve vrchlabských řadách je útočník Martin Heřman, který v minulé sezoně oblékal dres plzeňské Škodovky.

Nováček z brány Krkonoš nezapomněl ani na vyztužení obrany, proto přivedl zkušeného šestatřicetiletého beka Tomáše Linharta, jenž v poslední sezoně hájil barvy Hradce Králové. Ve sbírce má ale i extraligový titul z roku 2005, který získal s Pardubicemi. K Linhartovi se přidal také vrchlabský odchovanec Ondřej Chrtek. Ten s hokejem sice začínal v Podkrkonoší, ale od mladšího dorostu hrál za Bílé Tygry. Později nastupoval v prvoligových Benátkách. Obranu dále posílil zkušený David Kajínek, který poslední sezonu strávil ve službách Trenčína. Bohaté zkušenosti má i z české extraligy, kde 14 let působil v Liberci.

Litoměřice na druhé straně naposledy přivítaly dvě staronové tváře - Josefa Jíchu a Lukáše Válka. Jak si oba útočníci i celý tým povede na hranici Krkonoš? Zápas začíná ve čtvrtečních 18:00. Naváží Litoměřičtí na sérii výher?