25. 8. 2020 | Martina Kramerová

Stadion opět doplňuje sestavu! K týmu se připojili Jícha a Válek

Litoměřičtí před startem nového ročníku Chance ligy neustále doplňují kádr. Trenérům se na tréninku nově hlásily dvě staronové posily – útočníci Josef Jícha a Lukáš Válek. Jícha odehrál v dresu Stadionu celou uplynulou sezonu, Válek za kališníky naskočil v sezoně 2017/2018 a 2018/2019.

Kališníci v průběhu přípravy na další sezonu Chance ligy neustále budují kádr. K týmu se nově připojili dva hráči, kteří už ve Stadionu v minulosti působili – Josef Jícha a Lukáš Válek. Kmenoví hráči Litvínova mohou nabídnout ligové i extraligové zkušenosti a navíc se objeví ve známém prostředí.

Josef Jícha pod Radobýlem odehrál celou loňskou sezonu. Ve třiapadesáti zápasech nastřílel devět branek, ke kterým přidal 32 asistencí. V kališnickém dresu si zahrál i v sezoně 2018/2019, kdy naskočil do 17 zápasů s bilancí tří gólů a deseti nahrávek.

Ani pro Lukáše Valka nepůjde o velkou neznámou. Ve Stadionu odehrál několik zápasů v sezoně 2017/2018 a 2018/2019. V soutěžním ročníku 2017/2018 zapsal osm startů, během nichž vsítil dvě branky. O sezonu později odehrál v Kalich Areně 15 utkání. V nich si připsal na konto 9 kanadských bodů (5+4).

„Po schůzce s reprezentačními trenéry dvacítky jsme naplnili počet hráčů, kteří u nás budou působit v rámci projektu Dukla. Kromě toho jsme ale potřebovali doplnit tým také o starší zkušené hokejisty. Proto jsme sáhli po Lukáši Válkovi a Josefu Jíchovi. Oba už u nás hráli a mají výbornou kvalitu. V Litvínově by momentálně nedostali tolik prostoru, Verva si je ale kdykoliv může povolat zpět,“ řekl o angažmá dvou staronových tváří předseda klubu Daniel Sadil.

Oba hráči v letošní přípravě stihli už čtyři duely, v dresu litvínovské Vervy totiž nastoupili do Generali Česká Cupu. Tým tak díky nim získá především zkušenosti do útoku. Oběma hráčům přejeme, aby se jim v kališnickém dresu opět dařilo.